Shake Up Christmas


Advent



Julpyntade och firade 1.a advent med trollen :)


Damsupén 2011

I lördags var jag på min förmodligen sista damsupé på Högskolan Väst. Det blev väldigt stressigt innan, kom till Trollhättan 16.30 men hann med fördrink och att komma i tid till sittningen! Mina förväntningar på sittningen var inte så höga, svårt att slå förra årets upplaga plus att de inte har varit så bra reklam för sittningen. I vilket fall så var det sjukhustema, killarna serverade i sjukhusskjortor och spexen/danserna var någorlunda relaterade till temat. Maten var inget vidare, namnet på huvudrätten skapade höga förväntingar men det var varken grönsallad eller rödvinssås! Säger som Stina, "Vissa stjärnor lyste klarare än andra på årets Damsupé". Det var väldigt lite folk på kåren vilket gjorde att det blev mellanfest och sedan ut på Butlers istället. Kvällen blev rolig, dock gick både mina dyra stumpbyxor och fina paraply sönder, klänningen dränktes av öl och vinden blåste bort min frisyr...

  


Bakat pepparkakor!

I fredagskväll bestämde jag att bryta på mina vänners tradition att basta,laga mat och somna i tv-soffan med en öl i handen. Istället bakade vi pepparkakor, drack glögg, hade mjölkrig och tittade på idol. Konstaterade att det är roligare att baka, dekorera och äta degen än att äta pepparkakorna när de väl är klara...

Bilder säger mer en 1000 ord :)


På gatan där jag bor..

Är verkligen skönt att vara hemma! Började dagen med att äta frukost med en gammal jobbakompis, mysigt! Åkte in på systembolaget för att få mitt schema inför jul, självklart jobbade inte hon som har hand om schemat. Men fick en liten varning om hur det var att jobba dagen före julafton förra året, de var 10 st som jobbade och ändå var det kaos! Brukar vara 4-5 st en vardag. Tänkte att det kan inte vara värre än det var på midsommar, eller!? Tycker det är rätt hemskt eller tragiskt att julen är det största helgen för alkohol. Midsommar och nyårsafton har jag lite mer förståelse för men jul!?

Ska vi och träffa Mickan strax, hon har fått uppdraget att klippa min lugg. Undra om jag våga visa mig på damsupen på lördag ;)

Ikväll ska det bakas lussekatter på Åkermyntavägen :)


Hoppas ni har en härlig torsdag!


Gingerbread

Ligger utslagen i soffan hemma i Värnamo efter att ha spelat volleyboll. Va grymt roligt att göra comeback på volleybollplanen, dock tog det typ en timme att komma igång och vara inne i spelet. Mitt lag vann iaf 1 match, servade ut motståndarna! Mina handleder värker och de är röd/blåa men det var värt det!

Mamma gav mig denna påse med dumle med smak av pepparkaka när jag kom hem. Smakar som pepparkaksdeg! Så istället för att köpa en deg som man ändå äter mer av än baka ut kan jag rekommendera dumle gingerbread :)


Tidsoptimist- hur mycket hinner man på 30 min?!?

Hade föreläsning till 12.00 och skulle börja jobba 12.30. På en halvtimme skulle jag köpa biljetter till damsupen, gå hem och äta lunch och cykla till jobbet ( ta ca 15 min). Det är jag i ett nötskal!

Hur tror ni det gick!? De sålde inga biljetter i matsalen så fick gå till kåren och leta rätt på en kille där, slängde i mig lunchen och cyklade som en dåre! 12.40 va jag framme, ingen som brydde sig att jag var sen! Tur för mig ;)

Jobbet gick förvånansvärt bra och lätt tills jag insåg strax innan kl 16 att jag hade bokfört flera 100 000 kr på år 2001 istället för 2011. Mindre bra, fick tag i chefen som är i Spanien. Det första hon säger är "OJ!! Det var inte bra!" Skäms sjukt mycket!!

Konstatera att det inte alltid är bra att vara tidsoptimist och att jag nog inte är redo att vara ekonomiansvarig ännu...


Framkallat kort!

FINaVäNNerSomHänGErPåMinvägG




Morotsmuffins

Fick ett recept av mamma på morotsmuffins för över ett år sedan. Nu har jag äntligen bakat!

225 grader i 15 min

3 ägg
1,5 dl socker
2 dl rivna morötter
2,5 dl vetemjöl
1 dl matolja (raps- eller majsolja)
1 msk kanel
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker poröst. Skala och riv 1-2 morötter och blanda ner i smeten. Blanda ner oljan. Rör ihop mjöl,bakpulver och kanel i en separat bunke och blanda sedan ner det i smeten.

Fördela smeten på 12 muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt de svalna innan glasyren.

Glasyr
200 gram Philadelphiaost
1 dl florsocker
Limesaft från en halv lime
Limeskal

Rör ihop osten och florsocker med en gaffel, pressa sedan i limesaft. Gradera muffinsen med limeskal.

Lika fina som goda :)


Tips!

Då jag ska jobba på Systemet innan jul måste jag ju veta hur julens drycker smakar. Igår smakade jag Briska-äppel och kanel. En fruktig cider med tydlig smak av kanel! Den var inte så söt som man kan tro utan rätt neutral. God!

Har även testat en alkoholfri glögg, Äppelglögg som är producerad i Sverige. Den innehåller julens smaker som kanel,kardemumma, kryddnejlika och äpple. Smakat lite som äppelpaj ;)


Breaking dawn part 1

Igår fyllde Åsa år vilket vi självklart firade! Mat på Oleary´s och sportquiz (väldigt svårt!) och Breaking dawn :)

Det är dags för bröllop mellan mänskoflickan Bella och vampyren Edward. En av flera anledningar för varulven Jacob att då och då ilsket morrande rusa på alla fyra ut i vildmarken. Filmen har en mycket lång startsträcka innan det tar fart sista halvtimmen. Det ska oroas över bröllopsklänning och suckas över högklackat. Den var annorlunda jämfört med de tidigare filmerna då det inte var några direkta stider utan mest som ett drama och transportsträcka till sista filmen. Jacob var däremot lika snygg som vanligt ;)

Större delen handlar om Bellas graviditet. Vad är det hon bär i magen? Som i ”Rosemarys baby” när Bella blir allt sjukare och magrare, medan både vampyrer och varulvar oroas över vad hon ska föda fram. Mycket blod blir det!!

3 vampyrtänder av 5!


Taggad!

Om en vecka 19.30 gör jag och Malin comeback på Volleybollplanen! Ska bli så roligt!! Frågan är om de små skjortsen kommer passa och knäskydden ;) Kommer säkert känna mig naken, va typ 5-6 år sedan jag slutade!

Ska åka hem en sväng nästa vecka, Ons-lör. Förutom volleyboll är det planerat att baka lussekatter med mamma, hälsa på morfar och umgås med Mickan och gänget :) Längtar!!

Imorgon ska jag testa på att vara ekonomichef ;)


En matkasse!?

Året julklapp är en matkasse!? Vad tyder det på? Svenskarna har ingen tid att handla mat eller är de bekväma?

Jag tänker inte köpa en matkasse till någon i julklapp iallafall, tråkigt!




För att en produkt ska bli årets julklapp ska den uppfylla minst ett av tre kriterier.

- Den ska vara en nyhet eller fått ett nyväckt intresse för året
- Den ska svara för ett högt försäljningsvärde
- Den ska representera tiden vi lever i

Årets julklapp uppfyller alla tre kriterier. – Det är en nyhet, den säljer bra och den speglar den tid vi lever i. Matkassen gör att vi kommer bort från falukorvsträsket, säger Emma Hernell, analytiker på HUI Research till TT.

Laleh


En toppenhelg i vackra Göteborg!

Anlände till Göteborg i lördags fm, mötes av solen! Mötte upp mina päron på stationen för en heldag med shopping och fika. Var väldigt mycket folk på stan så var långa köer i butikerna och att hitta en fik som inte var fullt var inte lätt. Gick i många inredningsbutiker och på gator jag inte besök på flera år, bland annat en liten gullig affär som säljer chokladpraliner och lyxigt godis. Självklart köpte vi varsin pralin :)

Efter en heldag på stan gick jag och mötte upp Jenny, Elin och Maria för att handla mat och annat gott för kvällen. Var på ett Coop som knappt hade några kassor , istället fick man scanna sina egna varor som på IKEA. Hade aldrig sett det, tecken på att jag inte besöker storstäder allt för ofta ;)

Hemma hos Jenny lagade vi tacogömma och drack ett glas vin, gott gott! Kvalitetstid! Tittade på "Så mycket bättre!, Timbuktus dag. Kände inte igen många av hans låtar som tolkades men Laleh gjorde det klart bäst. Jenny bodde för övrigt väldigt fint och centralt.

Söndagen började med ett lyxfrukost hos Jenny, finns det nåt bättre än att njuta av en god fruskost utan stress!? Möte upp mina päron vid 12 för att fira min kära pappa, fikade och tittade i lite butiker. Mamma fick mig att köpa en pälsmössa, "Du ska till fjällen Christin, hur ska du kunna åk dit utan denna mössa". Kl 14 hoppade jag på tåget till trollis efter en mysig helg :)


Nyår!?

Har fått ett erbjudande att hänga med till Sälen över nyår! Finns 15 platser och 14 är bokade, en plats kvar till mig!? Känner ungefär en tredjedel av personerna som ska åka men tror det skulle bli en grym resa ändå. Stugor är bokade 26 dec-2 jan. De är utrustade med jacuzzi,bastu,bubbelbad och ligger 800 meter från skidbackarna. Varför skulle jag inte hänga med på denna resa!?

Har dock ett problem, har lovat att jobba på Systembolaget i Värnamo över jul och nyår. Känns väldigt dumt att säga att jag inte kan ställa upp att jobba inför nyår, vet hur stort behov de har av mig och hur gärna en del av dem vill vara lediga. Beslutångest...ska försöka fatta mod och ringa min chef imorgon..

Lite bilder från stugorna :)

Medelmania!

Glömde berätta att medelmania (4 medelpass i rad) gick riktigt bra i lördags! Har dock haft träningsvärk i vaderna så att jag skulle kunna tänka mig att kapa av dem ;)




Godkänd!

Praktikrapporten är godkänd och 15 hp att plusa på min 135 hp! Fick inga kommentarer på arbetet, lite tråkigt.


Pluggdag!

Börjar bli trött på att läsa om massa lagar och hur de kommer till m.m! Har lyckats läsa klart en bok iaf, övningsuppgifterna kvar. Det är verkligen sövande att sitta inne och läsa en hel dag när det är trist väder ute.

Tror dessutom det är något med tisdagar, veckans tråkigaste dag!?


Kursstart!

Tillbaka i skolan utan min klass, läser tillsammans med ekonomer och mäklare som läser år 2. Känns konstigt att gå till skolan själv och tillhöra kategorin "fristående". Kursen jag har börjat läsa heter Jöken, juridisk översiktskurs. Är en väldigt tung kurs med mycket böcker. Den berör många lagar och mycket självstudie. Kanske ska börja med att beställa en fet lagbok!? Jippi! Tror dock kursen kommer bli rolig!!! 

Bjuder på lite bilder från helgens festligheter!

Asti à la Christin!

Denna god drink drack vi igår innan festligheterna fortsatte hos Elin & Robin och på kåren.

6 personer

1 flaska Asti Cinzano
Blåbärssorbet ( ett litet paket)
2 lime
Hallon
Socker
1citron

Strö socker på en tallrik och pressad citronsaft på en annan. Doppa glasen i saften och sedan sockret för att få en fin kant :) Fördela upp skumpan på 6 glas. Lägg frusna hallon i glasen och en kula sorbet. Garnera med en limeskiva på kanten och servera :)


Mamma!

Igår fyllde min älskade mamma år, skickade en bukett blommor till henne :)



Sista dagen som praktikant

Blev en ganska jobbig sista dag på praktiken. Det kändes att det var sista dagen och alla var lite mer vänliga och glada än vanligt! Började iaf dagen med att överlämna blommorna jag hade köpt till min chef, hon blev verkligen glad och överraskad :) Ägnade fm åt att skriva klart praktikrapporten sedan unnade jag mig en lunch ute med kollegorna, lyxigt och gott. Självklart spillde jag på min vita skjorta, både soppa och sylt! Måste ju synas att man har ätit ute ;) På em städade jag mitt kontor och dokument på datorn. Vid 15 blev jag bjuden på fika, hela 3 olika pajer hade de fixat! Vid 16.00 sa jag hejdå till mitt tomma skrivbord och va nära att fälla en tår när jag sa hejdå till min chef.

Men det positiva är att det var bara min sista dag som praktikant, ska tillbaka om ca 2 veckor och arbeta för min chef som ska till Spanien. Då kommer det sitta en ny praktikant på min plats och jag kommer vara ekonomichef. Kommer kännas konstigt men ändå ett framsteg!

Imorgon är det redovisning av slutrapporten av praktiken fram till kl 16 sen är det pluggfri helg och halloween fest!


Godnatt!

Separationsångest

Idag var det näst sista dagen på Ultramare och jag började verkligen inse att imorgon är sista dagen! Hade genomgång av en undersökning jag har gjort om arbetsmiljö idag, gick bra! Har börjat städa mitt skrivbord och rensa i dokument på datorn, jobbigt. Gick igenom vad jag har gjort och lärt mig, visade sig vara väldigt mycket! Cyklade och köpte en stor bukett med blommor till min chef efter jobbet idag, det är hon såå värd!
Kommer garanterat fälla någon tår imorgon, känns konstigt att bara lämnat allt och alla :/

Nu ska jag skriva klart slutrapporten om praktiken, dock är motivationen på noll!



Besök i Lidköping

Tina hämtade mig efter jobbet igår för att åka till Emma i Lidköping. Blev en mysig och trevlig kväll med tjejerna!
Emma hade bakat bröd och fixat, satt och fikade i 3 timmar så mätta blev vi :)

 
Snygga brudar på examensdagen!


RSS 2.0