Inte min dag i tvättstugan!

Har lyckats köpa ett sköljmedel som luktar herrparfym, så alla mina nytvättade kläder luktar detta nu. Mindre gott! Dessutom lyckades jag skära mig i fingret så de vita lakarna och ljusa handdukarna blev det blodfläckar på, jippi! Bara att boka ny tvättid..

Köp inte detta sköljmedel!

 


Vakna med the voice

Lycklig över att återigen kunna äta frukost framför Vakna med the voice! Har sänds Mix Megapols Morrongäng på min kanal 5 det senaste året men nu kan jag äntligen se Martin och Jakob igen! Programmet är lite för bra, vilket gör att jag de senaste dagarna nästan har kommit försent till skolan då programmet är slut kl 9.00 och skolan börjar kl 9.15. Men är nästan värt att komma försent någon minut :)

Nu ska listan för Ullared skrivas klart för imorgon åker vi kl 8.00. Ska bli grymt roligt!

<3


Sveriges största baktävling

Funderar på att om jag ska anmäla mig till Sveriges största baktävling på kanal 7. Tävlingen är för glada amatörer som brinner för bakning. Kanske skulle ha en chans eller inte!? Ansökan innehåller många frågor så gäller att skriva rätt. Har fram till 30 april på mig att klura på vad jag ska skriva!

Tror ni jag har en chans att komma med? :)


Dagens mellanmål

Nyponte, hembakat morotsbröd och keso med färska jordgubbar blev dagens mellanmål.


Färg i garderoben

Välkomnar våren med färg, grönt, orange och rött. Även en svart klänning med djup rygg som egentligen inte alls är jag fick följa med hem, återstår och se om jag vågar använda den ;)

 


Nybakat bröd

Har precis tagit ut en plåt med morotsbröd, det är något speciellt med nybakat.


En ny Håkan är född?



Kollade på melodifestivalen igår och Axel var min favorit! Det bästa var nog att Charlotte Perrelli inte gick vidare.

Solfredag

Började dagen med frukostbuffe i skolan med Patricia, amerikanska pannkakor, ägg och korv, nybakat bröd, juice och te. Gott och behövligt för en dag med juridikplugg. Tenta imorgon och det känns rätt bra!

Ringde på en jobbannons nyss för ett jobb i Jönköping som skulle börja omgående och sedan sommarjobb. Tänkte att jag kan ju inte börja nu men ringa och kolla läget skadar ju inte? Väldigt glad för att jag ringde, hon var positiv och ville ha mitt CV och frågade vad jag gjorde i höst. Härligt med positiva människor!

Tillbaka till plugget, ska klara tentan imorgon!

Ciao 


Fettisdagen

Kan lugnt säga att jag firade fettisdagen igår, en semla i skolan och två på kvällen. Är inget stort fan av den traditionella semlan men mandelmassa och ett litet lock. Istället är vaniljkräm att föredra. Patricia hade bakat två olika semlebullar, en vanlig sats och en med kakao. Vi fyllde de vanliga med vaniljkräm och grädde och locket med glasyr, väldigt gott! Den andra sorten var en minisemla med en chokladtryffel som fyllning och florsocker på locket, väldigt söt men god.


Bra start på veckan

Jag och Maria var flitiga och skrev klart miniuppsatsen idag som ska vara inlämnad 21 mars, kändes bra! Ägnade eftermiddagen åt plugg inför tentan på lördag. Dagens träningspass intervall/flex gick förvånansvärt bra för en måndag, träning ger resultat? :)

Imorgon är det heldag i skolan med internredovisning men en paus för att äta semlor ska hinnas med 


Pink Elephants

Pink Elephants hade en mycket lyckad kväll igår! Åt Marias kyckling, klyftpotatis o morötter med timjan, sallad och kall sås. Smulpaj med hallon/blåbär och massa vaniljvisp till efterrätt som Stina hade gjort grymt bra! Drack Likör 43 med mjölk. Testade även en ny variant där vi blandade det med apelsinjuice, smakade som glassen solero! Mätta och lagom runda under fötterna fortsatte vi kvällen på Buddys och bowling en timme. Hade som mål att inte komma sist vilket jag inte gjorde, yes! Vandrade sedan vidare till Butlers som fick bli sista station och även ett bra avslut :) 

Kort sagt en lyckad kväll med fina vänner.  

Idag tog jag och Elin en lugn söndagspromenad i vårsolen :)



Olearys

Vart en trevlig fredagskväll igår, först lite vin hos Stina framför "På spåret" för att sedan vandra vidare till Olearys och lyssna på Jörgen mfl. Grym musik och trevligt sällskap, vad mer kan man begära? :)

Ps.Pianisten föreslog att jag skulle söka in till Musikhögskolan i Göteborg för där är det flummigt och lätt att komma in genom att kunna spela "Lilla katt". Kanske skulle byta karriär? ;)


Första artisten bokad!

Timbuktu eller Jason Diakite som han egentligen heter är första artisten som är bokad för Fallens Dagar! YES :) Vilket även betyder att Thess är bokad 20-22 juli!


Converse  Marimekko

Converse har inlät ett samarbete med det finska textilföretaget Marimekko. Under våren kommer de klassiska conversemodellerna prydas av färgglada vårbetonade mönster. Skorna kommer säljas i välsorterade skobutiker och på www.converse.se & www.marimekko.com

Dessa 3 tycker jag var snyggast!


Världens bästa granne!

För några veckor sedan nominerade jag min granne Maria till världens bästa granne i en tävling bostadsbolaget Eidar hade. Maria vann och hon är såå värd titeln och den fina buketten med blommor!

Min motivering:

Maria "Beck" Nilsson lever verkligen upp till vad en bra granne är. Saknas det en ingrediens till sockerkakan eller behövs det hjälp med vilken klänning jag ska välja till en kväll på kåren finns hon alltid där och hjälper mer än gärna till. Hon är som min extra mamma som råder,vägleder och stödjer mig i beslut.

Jag behöver aldrig känna mig ensam då jag är välkommen in till henne när som helst, dricka en stänkare (te) eller bara prata en stund, därav hennes smeknamn "Beck". Jag är då "grannen". 

Kort sagt behövs det fler "Beck" med sådan vänlighet och öppenhet!



<3

Älskade mamma gav mig denna fina skål!


Potatisbakelse

Halv åtta hos mig är ett program jag inspireras av. I ett avsnitt förra veckan gjorde de potatisbakelse vilket fick mig att fixa det till laxen idag. OJ va gott det var!

9 potatisar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
100 gram ost
1 äggula
1.5 dl vispgrädde
Salt
Svartpeppar & Vitpeppar
Stora muffinsformar

Riv potatisen, den gula löken och osten grovt. Bland ihop tillsammans med pressad vitlök,äggulan,grädden och kryddorna. Fyll formarna med blandningen. Blev 6 st bakelse men beror helt på storleken av formarna. Grädde i ugnen 20-30 min på 225 grader i mitten av ugnen.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2449734/images/2012/pic_189089436.jpg" class="image">


Shopping med Mickan

Det är nåt speciellt att gå och shoppa med sin allra närmaste vän. Jag vet exakt vad hon gillar för plagg och vad hon kommer klaga på i provrummet. Har varit hennes personliga stylist/assistent i två dagar nu. Först igår i Jönköping och idag i Värnamo. Oj vad hon har handlat, för flera tusen! Konstaterade att jag handlade för över 2000 kr bara på H&M förra året och hon inte har shoppat så här mycket på över ett år, säger ju lite om våra shoppingvanor ;)

Jag köpte på second hand (Erikshjälpen) ett par clips i silver och en svart liten väska i skinn.

På JC hade de totalt utförsäljning så ett par svarta leggins som är fodrade, ett halsband och ett lila nagerlack fick följa med hem. På Din Sko har jag tittat på ett par skor länge i rött men Mickan tyckte de röda va skitfula (vi är väldigt ärliga mot varandra) Så köpte ett par svarta istället för 99 :-

På IKEA inhandlades det vanliga plus gröna ljuslycktor och geléhjärtan :)

Åhléns - rött armband och ännu ett par clips och en vit blomma


Judit & Judit

Tittade på QX-galen igår hos Malin, vilken show! När priset för bästa duo skulle delas ut till Judit & Judit tänkte vi både men det är ju bara 1 person!? Men icke, båda tappade hakan när två personer gick upp på scenen! De är
inte ens tvillingar eller släkt överhuvudtaget..men söta och roliga är Judit x2 :)




Frukost på Starbucks

Jag gillar Starbucks och fina Maria!


Dags att börja packa!

Sista dagen i skolan denna veckan är avklarad och det har varit tre effektiva och lärorika dagar. Imorgon tar jag tåget till Göteborg för att käka frukost på Starbucks med min kära arbetskamrat Maria för att sedan rulla vidare till Värnamo.

Kan konstatera att jag har valt rätt helg att åka hem då många inte är här till helgen plus att min mamma behöver mig..

Bild från kvällsfikat igår :)


Bra start på veckan!

Vaknade utvilad, inlämningsuppgiften i Externredovisning tog stora steg framåt idag och planerna för kommande vistelse i Småland till helgen ser roliga ut :)

Hoppas på att jag är lika pigg i kroppen ikväll då det blir ett roligt men tufft intervall pass!

En bra frukost kan göra en hel dag


Grattis Emma!


Vacker vinterdag

Har varit ute i Öresjö och åkt pulka,gått på isen och njutit av det fina vinterlandskapet utan att frysa, fantastiskt!


Fredag

Sitter i skrivande stund i Stinas soffa och tittar på Harry Potter. Har varit och käkat tacos på Backstage och efter ett glas vin kände jag mig påverkad. Märks tydligt att det är fredag idag, trötta och lättroade!

Bild från tentafesten i höstas, trasdockorna på topp ;)


Ljust

Enligt SMHI ska solen gå ner 16.32 idag och nästa onsdag 16.49, underbart!

Längtar så till våren, speciellt när det är 10 minus och knappt någon snö. Häromdagen gick jag in i klassrummet med vita Converse, ljusa jeans, aprikos tröja och ljuslila naglar. Fick en del blickar på mig då majoriteten hade tjocka vinterskor, mörka färger och klädda efter årstiden. Men varför inte klä sig i pasteller och ljust? :)

Kanske skulle köpa ett par flipflopps för att känna mjukt gräns under fötterna, sommarpromenad 24-7 


RSS 2.0