Dag 1 avklarad!

Kl 07.39 för att vara exakt satte jag mig på ett fullt tåg till Jönköping. Konstigt nog var jag inte alls nervös. Men när jag väl klev in genom dörrarna till Försäkringskassan blev jag nervös. Skulle presentera mig själv inför de andra nyanställa och cheferna. Skrattade mest, pinsamt. Men resten av dagen blev bra, väldigt mycket information och presentationer. Tror det kan bli ett intressant jobb med roliga arbetskamrater. Fick se mitt kontor, mitt egna kontor? Sjukt! Det var perfekt :)

Nu måste jag snart sova, uppe före kl 6 imorgon. Gäsp..


Värnamodagarna

Stan vaknar till liv och alla är ute och käka indisk mat, dricker en öl i något av öltälten, skrattar, dansar, shoppar och minglar runt bland allt folk. Jag gillar när det händer saker i vår lilla stad!

I fredags efter sista arbetsdagen på Systembolaget var jag helt slut, över 2000 kunder. Men det var en bra sista dag! På kvällen var vi bjudna på förfest till en tjej jag spelat volleyboll med för massa år sedan. Träffade allt möjligt folk där. Lite så är det på Värnamodagarna, alla samlas som är hemma. Nere på stan var det väldigt bra drag, träffade massa roliga människor :) Cyklade hem runt 01.30 genom ett för ovanlighetens skull livat Värnamo!

Gårdagens festligheter började hemma hos Mickan, lekte roliga lekar som vi gjorde när vi var 18. Droppade in mer och mer folk under kvällen, till slut var vi över 20 st! Lagom tills vi skulle gå ner på stan öppnade himlen sig. Såg ut som dränkta katter när vi väl var framme. Mindre roligt men inne på området var det fullt drag, kanonkul!

Är tacksam för alla fina vänner jag har runt mig 

Idag har jag klippt och tonat håret hos Thess, behövdes! Imorgon börjar allvaret.


Bakslag

Kan jag bara inte få en lägenhet i Jönköping NU!? Har fått nej på två lägenheter och på blocket finns det verkligen ingenting nu, suck. Tillbaka till ruta ett..
 
Kommer bli långa dagar när tåget tar 1 h och 15 min. Men tror jobbet kommer bli jättebra så kommer vara värt att pendla. Thess du kommer få en nattgäst ibland även Emma och Malin ;)
 
Nu ska jag dricka en kopp te och försöka bli på bättre humör!
 
 

Stan vaknar till liv :)

Igår började de årliga Värnamodagarna som håller på tisdag-söndag. Första dagen inleddes med den populära modevisningen och coverbandet På G underhöll. Blev en riktigt trevlig kväll med min fina kollega Maria. Mycket av höstmodet bestod av mörklila, vinrött, orange och mörkgrönt. Fick en del inspiration :)


Dagens bästa måltid

Frukost är den bästa måltiden på dagen. Idag blev det havregrynsgröt med hallon,banan och kanel. Två mackor, en med ägg och ruccola och en med skinka och paprika. Frukost smakar alltid bättre efter en morgonpromenad, idag blev det en tur runt värmeverket med Lina :)

Den andra bilden tog jag igår kväll när jag var ute och sprang, fin kväll!


Premiärvecka!

Idag började Ensam mamma söker, tycker den serien är så mysigt men samtidigt lite pinsam ;) Vid kl 22 är det första avsnittet av Breaking News med Filip och Fredrik :)

Bästa premiär denna veckan var ändå Vakna med the voice igår på kanal 5! Izabella Fröberg, en av programledarna sa dagens kommentar idag. "Om tomat är en frukt blir ketchup då en smootie?" Hahaha!


Kräftskiva och en solig söndag

I lördags var det kräftskiva ute på Bolmsö i Mickans stuga. Blev ett stort gäng på 20 personer. Började kvällen med en fördrink och mingelmat, sedan lekte vi två roliga lekar. Mitt lag vann så slapp dricka en öl uppochnedvänt ;) Själva kräftskivan blev lyckad, massa pajer, ostar och bröd. Kom fram till att kräftor inte är så gott, väldigt mycket jobb för lite mat. Åt lite färska räkor istället, mums! Snapsvisor sjöngs och allt som hör till en traditionell kräftskiva. Riktigt roligt att vara så många från gänget samlade :)

Vaknade 07.30 i söndags och mådde förvånansvärt bra, lyckades dock somna om en timme. Sen tyckte Alle att vi skulle ut och njuta av solen. Helt rätt, för vilken fantastisk dag det blev! Vi solade, badade, grillade, åt glass, åkte båt, njöt av en ledig dag och utnyttjade dagen till max!

Tog inte så många kort men här är några iallafall :)


En tisdag i augusti

Tisdagar måste vara veckans drygaste dag? Har aldrig gillat tisdagar. Men har handlat inför kräftskivan på lördag, bakat raberbermuffins med kanel och crumble, fixat i trädgården, rensat kantareller och fikat med Vicky. Nu myser jag med Molly och päronen framför sommarens sista Allsång på Skansen.

Blir jobb ons-lör, 8-stängning varje dag. Långa dagar..


Höstens färg

Igår var jag och mor uppe i Jönköping, gick på A6 och Ikea. Åt självklart köttbullar med lingonsylt, mums! Köpte en snygg klänning i höstens färg med matchande örhängen och svarta leggins.

Klänningen från HM för 199 :-
Örhängena från JOY för 20 :-
Leggins från Vila för 30 :-



Skönt med en lugn lördag

Har haft en väldigt bra lördag, en lugn sådan. Kände att jag behövde det, har haft fullt upp varje helg i sommar med inte så mycket sömn. En uppladdningshelg inför kommande festligheter.

Jobbade till 14.30 idag, var pigg i morse vid 8 vilket underlättade mycket. Var lagom mycket kunder och lyckades pricka in att titta på legitimation på många som var födda runt 1980. De är alltid så roligt att se hur glada de blir, speciellt killar!

Efter jobbet njöt jag av solen, tittade på OS och lagade mat. Kvällen inleddes med en löprunda med Lina, sprang min vanliga runda på 5 km men "fel" håll. Gick väldigt bra! Underbart när man ser att träningen ger resultat :)

Sedan blev det teaparty hos Lina med scones, grönt te och massa marmelader framför OS. Mysigt.

God natt :)


Krusbärskaka med toscatäcke

Var ute hos min älskade morfar igår och hjälpte honom i trädgården. Plockade med mig lite krusbär hem för att göra ett försök att baka med dem. Det gick finfint! Enligt mamma fick kakan 5 av 5 krusbär ;)

150 g smör
3 st ägg
2 dl + 1 msk strösocker
3 dl vetemjöl
2 dl krusbär

Toscatäcke
50 g smör
0,5 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
50 g mandelspån (1 påse)

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smällt smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret och mjölet och vispa till en jämn smet. Häll smeten i en smord form.

2. Ta bort allt skräp på krusbären och blanda dem sedan med 1 msk socker. Fördela bären jämt i smeten.

3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.

4. Gör toscatäcket medans kakan gräddas. Blanda smör,socker,mjöl och mjölk i en kastrull. Låt det sjuda under omrörning tills smeten tjocknat. Blanda i mandelspånen. Fördela smeten på kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan svalna.

5. Servera med vaniljsås, mums :)


Bästa dryckerna till kräftskivan!

Snart är det dags för den årliga kräftskivan men vilka drycker passar bäst till!? Jag tog reda på detta genom jobbet! Kräftor är rejällt salta och ofta tillagade med öl och dill. Till kräftorna är tillbehören bröd, samkrik hårdost, smör och paj vanligt. Få tänker sig nog en kräftskiva utan öl och snaps, likaså jag. En ljus lager med medelstor till stor stor beska rekommenderas. Sältan i kräftorna gör att syran i ett vin upplevs som mildare vilket gör att ett vin med hög syra och lite sötma passar perfekt, sältan blir då balanserad. Ett halvtorrt friskt och fruktigt eller druvigt och blommigt vin med lite sötma och hög fruktsyra passar därmed bra att servera. När det gäller snaps passar ett kryddat brännvin med smak av exempalvis dill, citrus och kummin bra. Till en kräftskiva finns det självklart alkoholfria alternativ när det gäller öl och vitt vin, dock inte när det gäller sprit.
 
Mina tips:
 
Öl - ljus lager
 
Eriksberg nr (1584) 14,90 kr (0,90 kr pant tillkommer)
Maltig smak med inslag av ljust bröd, knäck och aprikos.
        
               
Kaltenberg nr (1270) ekologisk 11,90 kr
Maltig smak med inslag av honung, timjan och citrusskal. 
 
Öl - alkoholfritt
 
Weihenstephaner nr (1922) 12,90 kr
Kryddig, något syrlig, jästaromatisk smak med inslag av citronpastill, nejlika och bröd. 
 
 
Störtebecker nr (1402) 9,80 kr
Brödig smak med inslag av honung, citrusskal och örter. 
 
 
 
Vitt halvtorrt vin
 
De Bortoli - Riesling nr (6403) 69 kr
Halvtorr, blommig, druvig smak, inslag av honung, litchi, mandarin och päron. 
 
 
                     
 
Moselland - Riesling nr (6657) 59 kr
Halvtorr, druvig smak med inslag av päron, honung och mandarin. 
 
Vitt alholfritt vin
 
Sutter home fre - Chardonnay nr (1969) 42 kr
Torr, fruktig smak med viss sötma, inslag av aprikosmarmelad, äpple och citrus. 
 
 
Kryddad sprit
 
En back snaps nr (141) 259 kr
Två flaskor vardera av följande sorter: Smålandssnaps, Västkustsnaps, Västgötasnaps, Fäbodsnaps, Hirkum Pirkum, Annebergs Kornbränvin Folkabo. 
 
 
 
    

Howdy Howdy!

Helgen har varit bra med fina vänner runt mig och massa skratt. Efter jobbet i fredags blev det förfest med massa folk i Anderstorp innan vi åkte till High Chaparral och dansade natten lång. Var nykter och körde men det gjorde inget för hade en riktigt bra kväll ändå :) Om ni vill dricka en alkoholfri drink ute föreslår jag San Francisco, supergod! I lördags tog jag sovmorgon, var ute och sprang och sedan åkte vi till Växjö för Karl-Oskar dagarna. Var på campus och förfestade, nästan alla i gänget var samlade plus massa studenter. En liten lägenhet med massa folk, kommer sakna det i höst! Tror jag får åka till Växjö i höst och gå ut på kåren! Hängde i ett stort öltält hela kvällen, var roligt men förfesten var klart bättre! Idag har jag varit på High Chaparall för att visa Emma detta cracy ställe. Var riktigt roligt!
 
 

Halmstad <3

Var ledig i torsdags och ville självklart utnyttja dagen så bra som möjligt. Jag och Lina drog ner till sommarstaden nummer 1, Halmstad. Plockade upp Jocke och åkte ut till Tylösand. Var väldigt varmt och skönt, inte så mycket sol men blev ett dopp i havet ändå :) Var på after beachen och ute i Möllegård och åt italiensk glass. En mysig dag :)


Augusti

Första dagen i augusti, tiden går så sjukt fort. Om 27 dagar börjar ett nytt liv för mig, mitt första fasta jobb med långa dagar och ett stort steg i karriären. Längtar samtidigt som jag inte gör det. Kommer kännas väldigt konstigt att inte flytta tillbaka till Trollis och min lägenhet. Lägenhet i Jönköping är för övrigt typ kört, få helt enkelt bita i det sura äpplet och pendla. Nu ska jag ute och springa och försöka släppa alla jobbiga tankar, gillar inte när andra har det svårt. Bilder från blåbärsskogen i måndags och godaste lunchen från Snipen i Värnamo :)


RSS 2.0