bloggtorka

Har varken tid eller lust att blogga just nu men tänka slänga in ett inlägg om veckan. I måndas var jag ledig (är ledig varje måndag hela sommaren), rensade ut hela garderoben och slängde/skänkte massa! På em åkte jag och Vicky ut till High Chaparall, lekte cowgirls och strosade runt. Kostar 180 kr att gå in där men alla som bor i Värnamo kommun har gratis inträde så det blev en rolig dag för liten kostnad :) På kvällen blev vi kvar på chappen och några av pajkarna kom dit för att se en show. Var otroligt mycket folk (turister), blev förvånad hur långt en del hade åkt för att besöka chappen! Tisdagen bestod av jobb och på kvällen träffade jag Emma och Lina för en kvällspromenad och Allsång på Skansen, mysigt! I onsdags slutade jag tidigt, styrde bilen mot Halmstad för att spendera kvällen i sanddynorna på Tylösand. Vi slängde ihop en pastasallad och lyssnade på Hoffmastero. Blev en fin kväll med en rolig hemfärd! Torsdag-fredag bestod av två långa dagar på jobbet. I fredas blev det hemmagjord pizza och chill hos Carro, trevligt trevligt! 


Lite mer fallens!

LÖRDAG

Lördagen började väldigt bra, uppe tidigt. Gick och fikade på strandgatan med Mickis och Pernilla. Fortsatte en sväng på stan, va tvugna att köpa nya byxor till Thess ;) Jag hittade ett par snygga vita loafers, se bild! Fortsatte dagen med volleyboll med ett härligt gäng, riktigt kul! Sedan fick vi bråttom att åka och handla till kvällen. När vi åkt en liten bit säger Thess att det låter konstigt, jag reagerar inte så mkt och höjer musiken. När vi har handlat och är påväg till Emma börjar ratten skaka och efter vi har stannat bilen konstaterar vi att det är PUNKA på ena framdäcket!?!? Neeej tänkte vi! Blev ett väldigt stort projekt att hitta däcket, byta däcket, pumpa däcket och skruva åt det. Ja det tog 2 och halv timme! Blev många hjältar som hjälpte oss, tack! Kvällen blev lite konstigt men grillade och njut av kvällssolen innan vi gick bort och såg!?/lyssnade på Veronica Maggio. Sen vandrade vi vidare mot stan och öltältet :) Innan vi gick hem på natten drack jag den godaste läsken! Tycker inte om kolsyra men smultronsoda var supergod!


Love and other drugs



Såg denna romantiska komedi igår hos Tengis. En film som handlar om en kille som jobbar för ett läkemedelsföretag. Han försöker få läkare att köpa hans medicin på ett sjukhus där han möter Maggie. De blir förtjusta i varandra och de älskar mycket, borde vara 15-års gräns på denna film ;) Det kommer fram att hon har parkinson och det förstör deras förhållande samtidigt som det sträker det..
Filmen bidrog till mycket skratt!

Fallens dagar i korthet

FREDAG



Anlände till Trollis runt 16 i fredas efter en regnig men trevlig bilfärd. Tillagade en supergott pastasallad och gjorde iordning oss snabbt! Förfestade hos min kära granne Maria och fortsatte sedan ner på stan och Butelers öltält. Det var lång kö in till tältet och en av oss hade glömt leg så kom på den smarta!? idén att planka in genom att hoppa över staketet. Det gick mer eller mindre bra för oss men in kom vi! Kvällen gick jättefort och träffade massa härliga troll :)

Kokat saft!

Kommer hem från Trollis vid lunchtid idag, dötrött! Käkade lite lunch och tog en powernap på 2 h!? Fick lite panik att jag hade förstört min lediga dag så kom på idén att koka saft av röda vinbär. Det var riktigt roligt och förvånadsvärt enkelt. Plockade dock inte tillräckligt mycket bär så blev endast 1 liter.





2 liter röda vinbär
6 dl vatten
4-5 dl socker


1. Koka upp 6 dl vatten i en stor gryta och lägg sedan i bären (de behöver inte rensas). Låt koka i ca 10 min.
2. Höll över saften i silduken (ta det försiktigt!). Låt det stå och droppa i ca 40 min, använd en gaffel för att mosa bären.
3. När saften är silad ska den tillbaka i en ren gryta och kokas upp med 500 gram socker/ silad saft. Vi fick 1 liter av 2 liter vinbär. Smaka av och ta mer än 4 dl socker om du vill :)
4. Låt saften svala på en kall platta och ta bort skummet med hjälp av en liten sil. Häll sedan upp saften i flaskor och stäng dem på direkten även om de är lite varma!

Servera med isbitar och ett sugrör ;)

Väldigt gott!

Nu är det nära!

Imorgon bär det äntligen av till saknade Trollis med fina Thess! Som vi har laddad inför denna helgen! Har däremot varken packat eller städat huset, tidsoptimst javisst ;) Ska bli så otroligt roligt att träffa alla pärlor <3


ps. förlåt för dålig uppdatering

Godnatt!

alkoholfritt vin...

I fredas var vi ett härligt gäng som grillade hos Mickan. Jag började kl 8 i lördags så bestämde mig för att testa ett alkoholfritt vitt vin. Alla förutom dom få som visste om att det var alkoholfritt lurade jag totalt att det var riktigt vin. Även om de fick smaka på det!? När vi spelade ölspel blev det extra roligt när jag gav klunkarna till mig själv och drack mest på vattenfall, haha! När jag sedan erbjöd mig att köra till stan reagerade många och tyckte jag var lite dum i huvudet och förstod inte hur jag kunde tänka tanken. Tillslut fick jag avslöja att det var alkoholfritt vin vilket chockade många! Kan tillägga att det var riktigt gott, passar till kyckling och fisk. Även perfekt som sällskapsdryck istället för läsk ;)



1 vecka

Om exakt en vecka sätter jag mig i bilen med Thess till Fallens Dagar i Trollis. Är nästan överladdad redan nu, saknar mina fina troll!!! Kommer bli fullspäckade dagar med fina vänner, massa bra artister och folkfest i stan :D


jobba eller praktisera/plugga i höst!?!

Vet verkligen inte hur jag ska göra i höst, försöka få ett jobb ínom personal/ekonomi eller praktisera hos en ekonomichef i Trollis och sen läsa mot redovisning och en kandidatexamen. Praktikplatsen är väldigt värdefull då typ alla jobb kräver erfarenhet plus att hon jag ska vara hos är väldigt positiv till att jag ska praktisera hos dem. Finns inte många jobb ute nu som jag kan/vill söka men förhoppningsvis kommer det upp fler. Samtidigt vill jag inte söka jobb och släppa plugglivet och Trollis. Beslutångest!

Lanza

Har äntligen köpt schampo och balsam hos frissan! Blev Lanza Healing Color Preserving Schampo och
Lanza Healing Smooth Glossifying Conditioner.

Väldigt nöjd med schampot som bevara färgen bra och gör håret glansigt. Känns som ett milt och skonsamt schampo. Balsamet gör håret mjukt och silkeslent. Mycket bra om man vill ha platt hår!

4/5 saxar

Kärlek till Halmstad

Efter jobbet i fredags hoppade jag på tåget till Halmstad, kunde inte vänta tills på lördag. Ett mycket klokt beslut att åka på freda kvällen! Väl framme var det snabba ryck, vi skulle visst ut. Satt på en uteservering och njöt av att det var helg med Malin och killarna. Blev en ganska tidig kväll då de flesta drog vidare. Hamnade på Donkan, som vanligt, innan vi cyklade hem. I lördas var vi uppe tidigt för att cykla till stan o shoppa, fyndade en klänning och en kofta för 60 kr och 100 kr. Vid kl 15 var det hög tid att ta bussen till Tylösand för årets första After Beach. Vilken härlig stämning och folkfest det var, underbart! Gunnel var med som vanligt ( se filmen).  

 

Drog oss ner på stranden efter för årets första dopp för min del, var skönt! Efter att ha njutit på stranden några timmar blev det hemfärd och göra sig redo för kvällen. Förfestade hos Jocke med ett trevligt gäng :) Cykelfärden in till stan gick sådär ;) Jag och Malin kom inte in på Mårtensson även om jag hade ringt innan, dåligt! Träffade massa folk hemifrån så kunde underhålla oss rätt bra ändå :)

Söndagen började mindre bra då det var utegångsförbud i området Östra Stranden, typiskt! Farlig rök från en gummifrabrik som brann, suck. Var kanon väder så väldigt tråkigt. Vi vågade oss ute i trädgården efter ett tag och upptäckte att det blåste åt andra hållet. Cyklade ner till stranden och mötte upp resten av gänget. Blev en härligt dag på stranden som resulterade i lite färg på min annars vita kropp :)

Avslutade helgen med att se filmen Transformers 3D, hade i stort sätt inget val att inte gå på den. Har inte sett dem andra filmerna så visste ingenting om filmen. Killarna älskade den men jag råkade somna typ en kvart, filmen var 2 h och 30 min så gjorde inte så mkt om jag somnade lite ;) Konstaterade även att 3D inte är min grej, glasögonen som man använder gjorde mig yr och trött!

Kortfattat var helgen väldigt bra med allt en helg i Halmstad ska innehålla :)

Sommarkväll i Bor

Ligger typ en vecka efter med att uppdatera här men en kväll förra veckan åkte jag ut till Ulle i Bor efter jobbet. Hon hade fixat lite käk och sen åkte vi till sjön för att njuta av solen o ha det gött! Va riktigt härligt :) Fick sällskap av en svanfamilj precis jämte hennes hus, titta men inte röra!


På tåget ner till halmstad

Helgen kommer tillbringas i Halmstad hos Malin. Imorgon är det premiär på after bechen i Tylösand, taggad till Max! Även om det blir regn ska vi sitta där i bikini o paraply med en cider i handen :) förhoppningsvis kommer vi in på kvällen på Tylösand, annars få vi planka som när vi var små ;) Hoppas ni få en rolig helg! Bättre uppdatering vad jag har hittat på i veckan kommer! PUSS

RSS 2.0