Vårtecken :)

Påväg till skolan från stationen idag upptäckte jag ett träd med videkissar, plockade en gren till mig och Jenny. Min gren står så fint i en vas nu, haha! Ska ge mig ut på jakt efter fler videkissar imorgon :)

Sov, du lilla videung, än så är det vinter.
Än så sova björk och ljung, ros och hyacinter.
Än så är det långt till vår, innan rönn i blomma står.
Sov du lilla vide, än så är det vinter.

Solskensöga ser på dig, solskensfamn dig vaggar.
Snart blir grönt på skogens stig, och var blomma flaggar.
Än en liten solskensbön, vide liten blir så grön.
Solskensöga ser dig, solskensfamn dig vaggar.

Är skönt att vara tillbaka i Trollis, tror det kommer bli en riktigt bra vecka :)

                                                        

Spontan kväll.

Det är mysigt att vara hemma men tidigt går så fort! Hade planerat att ha handbollskväll hos Malin igår men blev inget med det, spysjuka. Tittade på handbollen med pappa istället sen blev det bowling och förfest till Harrys. Blev ingen utgång för mig vilket jag är glad för idag. Men blev en rolig kväll ändå :) Kim Ekdahl är KUNG!

Ska hälsa på min farmor idag, tänkte överraska henne med tulpaner :) Fika med fina Thess och ikväll smäller det! Björn Rosenström spelar på parken, jag + mickan och rosenström. Kan det bli annat än bra!? Hoppas på att få träffa Frasse också ( Alex hund).

En sak som är lite tråkigt är att Beck är inte min granne här som jag för övrigt springer in till flera ggr om dan. Gött för henne att slippa mig lite nu kanske ;)

Nu snöa det, suck! Få ta bilen till stan.

Pusshej

Spagettiben men en effektiv dag

Veckans sista träningspass är avklarat, det va roligt men lite tungt! Mina ben bar mig knappt hem. Va på medel/station där en station är med bosuboll. Väldigt bra träning men jag måste ha den sämsta balansen på hela friskis.

Blev heldag i skolan idag, på externredovisningen fick vi en examination som gick ut på att analysera ett årsbokslut på ett större företag. Kankse inte låter så intressant men ska undersöka Liseberg :)

Åker hem till kära Värnamo imorgon, ska bli mysigt att bo hos päronen några dagar. Umgås med Mickan stå högst upp på listan men även hälsa på Morfar och fika massa med fina vänner. Kanske ett äventyr till Växjö också ;)

Dags att börja packa, kommer som vanligt ta med mig halva garderoben hem. Att jag aldrig lär mig..

Puss & Kram

Beslutångest

Även om det gäller en liten grej som att välja vilken frukt jag ska köpa på willys till större beslut är beslutångesten där. Nu funderar jag på en stor grej, plugga vidare i höst eller börja jobba. Det är som att det sitter en liten gubbe på vardera axel och säger olika.
Den ena säger, " Plugga vidare, du pluggar ju extra nu för att kunna plugga vidare! Läser du inte ett tredje år till hösten kommer du aldrig göra det!
Den andra säger " Sök jobb, din utbildning är klar till sommaren och tänk va roligt att få använda det du har lärt dig i praktiken! Och tjäna pengar!

Kan inte låta bli att söka jobb, finns flera som typ skriker på mig att söka dem!

What to do...

Ska fortsätta läsa om svensk politk nu, jippi.

http://www.youtube.com/watch?v=aojTGWAqUIQ

Drottning!

Guldmicken, Årets låt och Årets artist! Robyn kammade hem 3/4 priser på P3 Guldgalan,
go girl!
Blev dock något besviken på att hon tuggade tuggummi framme på podiet vid prisutdelning.
Programledaren för galan, Kitty. Hon va kass!

Tog sovmorgon idag och ställde inte klockan, hur ofta händer det? Sällan. Åt även lyxfrukost med hembakat bröd, ägg, blåbärsyougurt med müsli och apelsinjucie :)

Är strålande sol ute, bästa att springa ut!

Ciao

Finbesök av Lina

Äntligen kom finaste Lina på besök i Trollywood! Va och tränade vid lunchtid igår, veckans mål på funbeat uppnåt ;) Sen blev det snabbt hem och välkomna Lina. En sväng på skolan och stan hann vi med igår, en mysig fika på Expresso House också :) Va en pappa som sa till hans barn som va kanske 1 år när mamman går ifrån bordet, "mamma ska på ansiktsbehandling, hon kommer snart" VA!? som om ungen skulle fatta det? han/hon kunde ju knappt säga mamma! 

Lagade jättegod mat igår, kyckling och pestopasta. Väldigt enkelt och såå gott! Kvällens stora projekt var att ladda ner en film och sen se den på min tjockis-TV. Va lättare sagt än gjort! Först skulle vi hitta en bra film, googlade och tillslut hittade vi en. Hur laddar man ner en film va nästa problem!? Ringde experthjälp! Efter att ha lyckats ladda ner en film, funkade den inte. Va bara ljud och inte bild, suck! Ringde experthjälp nr 2! Fick ladda ner en ny film,  bild och ljud funkade på datorn! Yes! Skulle bara få det att funka på TV.n med, sladd hit och sladd dit. Sen kom filmen äntligen igång men med jätteliten text och bilden av bara på typ halva skrämen! Från att vi började leta film tills att vi fick på den på Tv:n tog det över 2 h. Vi är inte så tekniska helt enkelt. Skulle kanske inte slingat håret blont ;) Filmen va bra iaf, Letter to Julies.

Hann med långpromenad i det vackra vinterlandet och scones med te innan Lina hoppade på bussen till Alingsås.


Tack för ett mycket lyckat besök <3

Längtar efter bara fötter..

VÅREN, vart är du!? Igår gick jag ut i mina tygskor och vårväska för att himlen va blå och solen sken. Idag har jag nysit hela dagen, bäst att inse att våren inte är här. Ska nog köpa tulpaner imorgon för att inte släppa hoppet om våren :)

Skolan har dragit igång nu, är massa böcker att köpa!! Är inga böcker jag vill köpa nya utan gör allt för att kunna låna på bibliotek eller köpa begagnat. Har köpa fler på www.lycknis.se och under begagnat, köpte en bok för 80 kr som kostar 400 kr ny. Grymt bra affär!

Har fått CSN nu, pengarna rullar in det går bra nu? Kanske hög tid att köpa en biljett till Håkan snart :) Eller kanske bäst att vänta på att C fått sitt CSN också. Skulle sååå gärna vilja gå på P3 guldgalan i Gbg på lördag men slutsålt sen länge, buhhh!!! Robyn och Håkan kommer garanterat kamma hem alla priser ;)

Ikväll landade Mickan i Sverige, underbart att ha henne i Sverige igen :)

Nu ska jag skriva klart mitt personliga brev.

Tjingeling 





Solsidan

Kåren va rolig och svettig, köttade dansgolvet! Tack brudar för en bra kväll :)

Solsidan, underbara serie. Säsong 2 börjar ikväll kl 20 på Tv4. Längtar! Mia Skäringer är suverän. Skulle vilja gå på hennes show "Dyngkåt o hur helig som helst" men den går bara typ i Sthlm, Norrköping o där uppe, surt!

Imorgon börja skolan på riktigt, är inte så motiverad till ena kursen som handlar om politiska system. Låter ingen vidare.

Saknar min Mickan idag.

                                                      Hoppas ni har haft en bra helg!


                                          

Oj, jag har nog kommit fel!

Precis så kände jag igår kväll, jag och Mickis hamnade på en utflyttningsfest nere i stan. Vi kom dit ganska sent vilket betydde att de flesta va på lyset! Va en kille som försökt prata med mig hela kvällen som inte verkade så full men han säger:
Vart tränar du?
Jag: på friskis
Han: aha där träna min syster bla bla...känner du henne!?
Jag: ne det träna ganska mkt folk där..
Han: det kanske det gör!?
Jag: vart träna du då?
Han: på friskis och svettis
Jag: Men då träna vi ju på samma ställe!
Han: Ne, du träna på friskis
Jag: Men det är ju samma!!!
Han: jag tänkte att Sportlife kallades för friskis..
Jag: hahaha!

På vägen hem kom det fram en äcklig man och frågade om vi kunde spotta han i ansiktet för att han tände på det. Skriker NEEEEH!!! Ta Mickis i handen och springer hem!


Hoppas på en bättre kväll idag, tentafest stå på schemat! Har klädproblem, suck!


Puss & Kram


Fredag

Vill tipsa om en träningssajt, http://www.funbeat.se/. Det är en sida där du kan följa din träning, sätta upp mål och diskutera olika träningsformer, mat m.m.  Det är gratis!

Har köpt lite ny inredning till min lägenhet som gör mig glad :)
Marilyn vill dock inte sitta på min vägg, ramla ner hela tiden!!! Få byta vägg och se om hon vill pryda den istället.






Ska äta tacobuffé på Backstage ikväll, ska bli riktigt gott!

Trevligt kväll :)

I'm back!

I'm back! Ska ge bloggvärlden en andra chans, har mer motivation och inspiration denna gång.

Mitt bloggnamn smålandspinglan är ganska givet, kommer från Småland och är en pingla ;)

Flyttade upp till Trollis i söndas efter ett lååångt och härligt jullov utan plugg och måsten. Min lägenhet har varit saknad och likaså alla fina vänner! Sista terminen innan jag är färdigutbildad Personalekonom börjar på måndag, hur sjukt är inte det!? vart har tiden tagit vägen? Det känns både bra och dåligt då hösten känns ovetande, är så tryggt att plugga. Ska läsa 150 % denna termin för att kunna läsa vidare mot redvovisning. Nog om det!

Hade en mycket bra kväll igår, de spelade John Mayer på friskis (första gången jag hörde honom där). Firade även två finfina betyg med en drink hos Emma, det var vi såå värda! Såg även den nya serien på kanal 5 om ett gäng barn ( typ 10 år) från England som ska klara sig själva i ett hus. Se aldrig det!

Välkommna hit!

Ciao


RSS 2.0