2 timmar

Sitter på tåget till Borås där jag ska byta till ett annat tåg till Värnamo. Fördriver tiden med att lyssna på P3 och programmet Musikhjälpen special, grymt bra program. Försöker även planera helgen så att jag hinner med allt jag vill och måste göra. Ikväll blir det middag med mor & far och förberedelse inför Trajet imorgon. Mitt lag startar kl 07.40 så lär behöva stiga upp kl 6...

2 timmar kvar till Värnamo :)

Trevlig helg!


En lång men rolig dag!

Jag och Maria har tillbringat dagen på min gamla praktikplats Ultramare. Hann med 4 intervjuer, en trevlig lunch och härliga pratstunder med mina gamla jobbarkompisar. Tänkte flera gånger när vi var på Ultramare att jag saknar arbetsplatsen så mycket, både personal och mina arbetsuppgifter. Imorgon blir det intervjuer med 6 stycken i produktionen innan det blir hemfärd till Värnamo för några fullspäckade dagar :)

Ikväll har vi firat fina Stina som fyllde 25 år i söndags. Hon bjöd på grymt god fika, bilderna säger mer än ord!


CSN-dag

25 april, vilket betyder CSN! Jag, Maria, Josse och Åsa unnade oss lunch på Strandgatan. Åt en lunch buffé med massa gott och te med kärleksmums till efterrätt. Fantastisk gott! Blev en lång lunch, 1,5 h men det var vi värda. Sen blev det en oplanerad sväng på stan, fick med mig lite fynd på rean hem. Tror jag är lite av en expert på att hitta saker på rea. Mycket nöjd med dags fynd!

Har länge letat efter två nya kuddar till min soffa men alla fina jag har hittar har kostat runt 200 kr/st, för dyrt i mina ögon. Men på Åhléns gjorde jag detta fynd, 2 lila mönstrade kuddar med sidenband på sidan för endast 50 kr/st. Hade kostat 169kr/st.

Innan på en musik/bok affär som hade utförsäljning fick boken "En dag" följa med hem. Har hört talas om boken och att den har fått mycket bra utlåtande så valet att köpa den för 25kr var inte så svårt. Inuti boken var det dessutom flera tidningar och skribenter som hade kommenterat den.


Nya snygga sedlar!



Hur de nya sedlarna ska se ut har släppts, snygga! Den finaste tycker jag var 20-kronorssedeln med Astrid Lindgren där även Pippi Långstrump och Smålands landskapsblomman linnea var med. Det tråkiga är att det inte komma att börja användas förrens hösten 2015...



Varning för kärring!

På lördag ska jag gå Trajet hemma i Smålands skogar. Det är en tävling i lag om 8 personer. Tävlingen går ut på att gå en utsatta bana på 1 mil med hjälp av en orienteringskarta och lösa olika uppgifter vid stationer på vägen. Varje lag ska vara utklätt och det är även en tävling bland lagen om bästa utklädsel. Vi är två lag som ställer upp, kärringarna och gubbarna. Då vår chans att vinna som först i mål eller vinna tävlingarna längst vägen är små satsar vi istället på kläderna. Därför var jag en timme på Myrorna idag för att hitta bästa klänningen, blev även två glasögon. Men smink, lockigt hår, handväska och ljusa strumpbyxor kommer det bli varning för kärringen i skogen ;)

 

 


Plaza kvinna

Hemma tidigt från skolan efter en effektiv dag med uppsatsen. I brevlådan låg senaste numret av Plaza Kvinna, som jag för en gångs skull har tid att läsa på direkten :)


Obehaglig upplevelse

Var på ett intervall pass på friskis idag, precis som jag brukar på måndagar. Denna gång gick det inte som vanligt utan när sista delen inleddes började det snurra och armar och ben hängde inte med. Tog mig samman och körde klart låten men sen gick det inte mer, svartnade för ögonen och allt började snurra ännu mer. Lyckades få med mig min väska och vattenflaska in i omklädningsrummet men längre än så kom jag inte förrens jag var tvungen att lägga mig ner, väldigt obehagligt. Misstänker ett blodsockerfall men inte säker. Har varit med om detta en gång innan i samband med träning men den här gången var det värre...tror jag hoppar träningen imorgon och satsar på att gå en pw istället!


Tjejkväll

Igår blev det en kväll med brudarna hos Maria bestående av god mat och efterrätt, spelet galenpanna, skratt och nostalgi. En riktigt lyckad kväll  med fina vänner. Kan passa på att tipsa om lite drycker som passade perfekt till vår middag. Vi åt marinerad kyckling, potatis och morötter i ugn, en härlig sallad och kall sås, till det passade det vita viner il Nostro perfekt. Det är ett torrt och mycket fruktigt vin med smak av päron, melon, annans och vanilj från Italien för endast 54 kr, studentvänligt och gott! Till efterrätten som var vit chokladmousse med färska hallon och lime passar en söt cider som rekorderlig jordgubb-lime bra.

Måsta tillägga att min lugg är för lång och ska klippas nästa helg!

                                  

                                 
 
                                        
                                 
                             
                                  

                       

GRATTIS Stina!

Idag är det min fina vän Stinas födelsedag, inte vilken födelsedag som helst uton hon heller 25 år! Grattis :D
                          

Fredag kväll

Helgen började med att jag och Patricia testade på ett RML pass på Sportlife. Det var som ett step-up pass där olika övningar sattes ihop efter hand och tempot blev högre och högre desto längre än in passet vi kom. Det var även gummiband och magträning på matta. Stor skillnad från Friskis, det kändes mer och högre kvalité. Är beredd på träningsvärk i magen och låren imorgon!

Efter detta pass kändes vi oss värde en stor och fet pizza på stans bästa pizzeria, Athena. Maria slöt även upp, kul! Blev min första pizza för i år, en grekiskt kebabpizza. Orkade inte äta upp hela men oj va gott det var!

Nu sitter jag och försöker få ihop ett personligt brev till ett jobb som visst hade sista ansökningsdag idag. Ogillar att slänga ihop en ansökan men 2 timmar kvar ;)

Hoppas er helg har börjat bra :)


JAAADÅÅ!!!

Min sista tenta någonsin på högskolan är godkänd :D Nu är det 100 % fokus på c-uppsatsen! Efter dagens metodseminarium känns det bra! Gårdagen var mindre bra men uppsatsen, idag bra och imorgon?

Firar med att läsa Fredrik Lindströms bok "När börjar det riktigt livet" och fruktsallad. Boken handlar om våra ansträngningar, drömmar och förberedelser inför den dag då det riktigt livet börjar.


C-uppsats

Det är verkligen tufft att skriva examensarbete, vissa dagar är det roligt och det flyter på men vissa dagar är tvärtom. Att ha en handledare som är långt ifrån den bästa som mer skrämmer än och få mig att må dåligt och bli omotiverad gör inte arbetet lättare. Men att skriva med Maria är det bästa valet! Komplettera varandra väldigt bra!

Hoppas på en bra dag i skolan imorgon :)


Rumble

Ännu ett beroendeframkallande spel har dykt upp på App Stores topplista. Rumble heter spelet och det går ut på att under 2 min, hitta så många ord som möjligt kors och tvärs. Varje match spelas i bäst av tre rundor. Väldigt roligt!

Lägg till mig: Christin89


Dance and love!




Efter att ha hört den här låten första gången i lördags kväll går den på repeat nu! Kolla in killens leende i slutet ;)

Hujedamej, krabbit, i bare, redig



Denna bild av Småland är så sann, många ord jag känner igen och använder själv. Även att man inte ska vara märkvärdig och arbeta hårt. Bilden av en morfar stämmer precis, en hårt arbetade man som är redig, ekonomisk och envis. 

Söndag

Sovmorgon, Nyhetsmorgon, plugg, städa, söka jobb, baka bröd och planera nästa vecka. En helt vanlig söndag.

Nytt i garderoben - Jeansjacka och svart klänning från HM, armband Gina Tricot och skor från Din Sko.


Nya öppettider på systemet ;)


Fredag

Är visst fredag den 13:onde idag, har inte känt av det ännu. Peppa peppa ta i trä! Har precis varit ute på en timmes promenad i solen, skönt väder. Annars har dagen varit bra, skrivit teori till uppsatsen. Tror jag måste ha vår handledares ord " skriv inte en lärobok" i åtanke när jag skriver. Väldigt lätt att det blir lååångt!

Dags att ta tag i disken och hitta golvet!

Trevlig helg :)


Tankar

Vad ska jag göra i höst? Vart ska jag bo? Vad vill jag jobba med? Hösten känns jobbig och väldigt oviss! Börjar inse mer och mer för varje dag att jag verkligen snart är färdigtutbildad för gott snart,mindre än 2 månader kvar. Vart tog 3 år vägen? Snart har jag inte min lägenhet kvar utan få flytta hem till mor och far. Bo hemma över sommaren är inga problem, trädgård, tillgång till bil, mat på bordet, listan kan göras lång. Men samtidigt är det inte roligt att flytta hem igen, bakslag i mina ögon. Men i höst ska jag ut på nya äventyr men frågan är vart!? Tankar går till Jönköping eller Halmstad, en sak är säker iallafall att det kommer inte vara till en stad högre upp än Trollhättan.

Men först ska c-uppsatsen skrivas klart och en underbar vår upplevas med härliga vänner i Trollis!


Ny jeansjacka som köptes på H&M i Växjö, grymt nöjd!




Vykort från Hawaii

Denna dag började mindre bra, illamående och åksjuk på tåget. Väl framme var jag nära på att bli påkörd, kände personerna i bilen så blev lite komiskt tillslut. I skolan blev det rakt in i c-uppsatsen som avbröts av att tentaresultatet på ena kursen hade kommit. GODKÄND!!! Det är ett mirakel för vågade knappt hoppas att jag hade klarat den, ska bli spännande och se hur många poäng jag fick och på vad.

Åter till inläggets rubrik, bland all tråkig post jag hade fått låg det ett färgglatt vykort från Hawaii och bästa Lina :D Snart är hon i Sverige igen vilket känns väldigt bra!


Oflyt till max!

Igår var det planerat utgång med massa gamla vänner på Harrys där även Mickan och ett gäng skulle möta upp oss. Men så blev det inte för min del utan efter knappt 2 cider började jag frysa nog enormt medans de andra svettades. Började redan då misstänka något, sedan blev det värre och värre. Vilade lite i Oskars säng men det hjälpte inte utan var illa tvungen att åka hem :/

Väl hemma konstaterade jag feber och fick jätteont i magen...

En kväll som jag hade sett framemot länge blev förstörd :/

Bilden visar Malin som var tvungen att sitta i stolen för att ljudet skulle fungera ;)


Glad Påsk!

Har jobbat klart och ligger och vila i väntan på att påskmaten ska bli klar. Jag har bakat efterrätten ( någon som blir förvånad ;) Key lime paj, enbart 3 ingredienser och en botten. Ikväll blir det utgång på Harrys i Värnamo för första gång sedan hemvändarkvällen 2010, dessutom första gången på en lördag. När jag gick ut i Värnamo var det fredagar som gällde då vi inte kom in på lördagar ;) Ska bli riktigt kul och ett stort gäng ser vi ut att bli!

Bjuder på dessa bilder när Molly fick sitt påskägg igår :)

Glad Påsk!


Home<3

Efter en längre resa hem än vanligt möte Mickan mig vid bussen, hängde med henne hem en stund. Fick en försenad födelsedagspresent, tack! Väl hemma hos mor & far överraskade mamma mig med ett stort påskägg :)

Imorgon blir det jobb 8-19.30, kommer bli tufft men roligt!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2449734/images/2012/pic_196966498.jpg" class="image">


Påsktårta

Har brudarna hos mig på tv-tisdag. Bjöd på en morotskaka med marsipankycklingar :)


Ansökningar och drömmar

Pluggfri dag vilket betyder en dag hemma, skönt. Håller på att tvätta samtidigt som jag söker jobb och kollar på kurser till hösten. Vill verkligen inte plugga i höst men bättre att läsa en kurs i höst än att vara arbetslös. Funderar på beskattningsrätt 15 hp och någon kurs inom personal. Men det bästa vore ju ett jobb :)

Kan inte låta bli att drömma mig bort till Nice och att bära denna stråhatt med en blommig klänning!


Grattis Thess!

<3


Tatuerade ägg!



Varför inte tatuera på äggen istället för att måla? På de här äggen har de tatuerat med hjälp av ett speciellt tatueringspapper som skrivs ut från datorn. Men jag tänkte testa "fusktatueringar" som man gjorde när man var litet. Några seriösa motiv borde det ju finnas :)

Lyckad inflyttningsfest

Blev en riktigt rolig kväll hos Åsa & David igår, mycket trevligt folk och premiär för de första glasen rose för det här året :)

Plockade lite vitsippor tidigare idag, blommor gör en glad.

 


RSS 2.0