20.30-21-30


Hej lördag!

Igår skickade jag och Maria in de första delarna av c-uppsatsen till vår handledare. Har gått lite för bra för oss så är något nervös vad handledaren kommer att säga på onsdag. Vi skriver om expansion och dess risker/möjligheter och vilka faktorer det finns för en lyckad expansion i samarbete med min praktikplats. Väldigt intressant!

Börjar lördagen med en god frukost i lugn och ro framför Nyhetsmorgon. Ska hinna med en sväng på stan med Stina och vårstädning av lägenheten innan kvällens inflyttningsfest hos Åsa & David.

Hoppas ni få en härlig lördag :)


Bakslag


Franska Rivieran

Examensresa till Franska Rivieran och huvudorten Nice är bokat och klart. Den 9 juni lyfter planet, längtar!!! Att fattiga studenter skulle kunna åka till ett sånt lyxigt ställe trodde jag inte var möjligt med hittade bästa resan!

Franska Rivieran är Europas mest kända kustremsa och har otroligt mycket att erbjuda. Natursköna stränder, varmt klimat året om, lyxiga semesterorter, charmiga bergsbyar, många golfbanor, internationella kändisar och högklassiga muséer. Allt detta på bara hundra kilometer. Hur bra låter inte det!?! :D

Côte d'Azur är det franska namnet på franska Rivieran och betyder den azurblå kusten. Havet är nämligen skimrandeazurblått i den här delen av Medelhavet. Franska Rivieran sträcker sig inte längre än hundra kilometer, från Menton i öster till St Tropez i väster, men kusten består av en mängd orter med vitt skilda karaktärer.

Nice är franska Rivierans självklara huvudort och ligger vid änglarnas vik, Baie des Anges. Staden är med sina 400 000 invånare Frankrikes femte största stad.

Dessa bilder säger mer än 1000 ord. Vårt hotell, Nice, Cannes och St Tropez.


Nytt i garderoben!



         Vit lång skjorta från HM och halsband från Glitter



Topp med guldig framsida och rund halsringning och trekvartslång ärm från Lindex



Tunn viskos i svart på baksidan



Svart/vitt linne i glansigt tyg från Vero Moda



Armband från Glitter



Röd topp som är längre bak från HM



Lila tygskor från Stadium



Bruna solglasögon från Cubus


Njuter av att vara ledig!

Tentan i fredags gick bra, men ska inte hoppas på en godkänd tentan för mycket. Firade att sista tentan någonsin var skriven ( lever på hoppet) med tacos och vin. Alla var helt slut så blev ingen utgång utan halvsomnade i Åsas säng. I lördags cyklade jag och Stina ut till köpcentret Överby för att köpa lite nytt till garderoben. Cyklade därifrån 6 h senare med överfulla cyklar och ett något tomt konto. Blider på gårdagens fynd kommer! På kvällen var brudarna hos mig för att dricka vin och planerade resan till Grekland. Maria du var saknad! Ramlade in på kåren och dansade lite, var inte alls mycket folk där som vi kände. Stor skillnad från förra året. Men kåren är alltid kåren :)

Idag blev en tänk söndagspromenad i lugnt tempo en lååång promenad i terräng. Gick kärleksstigen och upp på kopparklinten. Väldigt skönt att vara ute i naturen utan stress och kunna njuta av våren.

Nu ska jag läsa Plaza kvinna, ligger 2 nummer efter. Ikväll blir det våfflor med brudarna. Tror jag har lyckats utnyttja min pluggfria helg riktigt bra :)


Bära eller brista!

Min kropp och hjärna säger ifrån att extremt tentaplugg inte är okej! Imorgon få jag mitt liv tillbaka och förhoppningsvis är sista tentan NÅGONSIN skriven! Men först ska jag läsa i mitt lilla teorihäfte innan jag få sova. Ge mig fredag kl 18!


Jippi!


Överlever jag!?

Värsta tentaveckan någonsin på 3 år har börjat. Eller rättare sagt den började i fredags! Gör inte annat än att plugga, äter och ev tränar. Idag var jag i skolan 9.15 och pluggar fortfarande...

Chansen att klara båda tentorna är inte stor men förhoppningsvis 1! Håll tummarna på onsdag och fredag!

Nu blir det paus framför halv 8 hos mig!


Filmtips!

Filmkväll med fina vänner är underskattat, bör göras oftare! Igår såg vi 2 sevärda filmer.

Water for elephants med skådespelarna Robert Pattinson och Reese Witherspoon där vi får hänga med en cirkus på 1930-talet. Djuren tas inte hand om på ett bra sätt och vissa far mer illa till än andra. Är man en djurmänniska är det svårt att titta ibland. Huvudpersonen Jacob (Robert Pattinson) förlorar sina föräldrar och sitt hem samma dag som han ska utexamineras som veterinär. I desperation hoppar han på ett tåg mitt i natten som vid soluppgång visar sig vara fullt av clowner, giraffer, lindansare och lejon. Han blir cirkusens veterinär och faller givetvis för cirkusens stora stjärna Marlena (spelad av Reese Witherspoon) som dessvärre är gift med den sadistiske cirkusdirektören August (Christoph Waltz). Cirkusdirektören August pendlar schizofrent mellan att vara varmhjärtad och få plötsliga galna raseriutbrott. Hans vackra hittebarnshustru Marlena, cirkusens stora stjärna, lever i ständig skräck för makens utbrott. Det uppstår kärlek mellan Jacob och Marlena som direktören kommer på och Jacob blir tvungen att lämna cirkusen. Vad som händer mer och hur den slutar får ni se själva :)

Friends with benefits är en klockren komedi som gav många skratt! I huvudrollerna ser vi Justin Timberlake och Mila Kunis och där finns det inget att klaga på. Båda är riktigt bra skådespelare men Timberlake står ut lite extra. Mila Kunis spelar Jamie, en ung headhunter från New York, som övertalar Dylan (Justin Timberlake) att ta sitt pick och pack och flytta från Los Angeles till The Big Apple för ett nytt jobb. Både Jamie och Dylan har precis blivit dumpade och finner varandra. De blir vänner, men vill testa något mer. Att vara ha sex och bara vara vänner, friends with benefits. De svär vid en Bibel-app i Jamies iPad att de bara är vänner som har sex. Inget komplicerat. Frågan är: går det? Ligger du i soffan en söndag och vill se något som inte engagerar alltför många hjärnceller? Ja, då kan den här filmen vara något för dig.


Födelsedag!

Torsdag 15 mars var min dag. Dagen började med att jag och grannen intog en supergod frukost utan stress. Sedan spenderades dagen i skolan med tentaplugg. Gick kanske inte jättebra men Maria hade bakat massa kakor till oss, tack! På kvällen kom brudarna till mig på tårtkalas med jordgubbsaft (var det 23 år jag fyllde;). Efter intag av massa socker gick vi och bowlade. Kort sagt en härlig födelsedag med fina vänner, massa gott och "beställda" presenter.

TACK för alla gratulationer! 


Vårruset 2012

Tog en folder på friskis idag om vårruset som avgörs i 16 städer i början på maj. Blev väldigt sugen på att springa banan på 5 km och få en fin medalj runt halsen! Tänkte försöka samla ihop ett gäng brudar, vill du vara med? :) Vilken stad loppet ska springas i är oklart, Vänersborg? Göteborg? Jönköping?

Dagens kvällsmat bestod av vaniljyoghurt med havreflakes och bär.


Florida i en vas

Fick en vas när jag var hemma i födelsedagspresent. Hällde i lite vatten och snäckor jag plockade i Florida.


Inflyttningsfest

Igår var det inflyttningsfest för Patricia och Emil. Det blev en lyckad fest med trevligt folk. Jag och Stina bestämde oss för att gå till Lipz, inte varit där på ett år så tänkte ge stället en chans. Men det var inget att ha, lite folk och bara ett dansgolv öppet!


Njuter av solen

Sitter på altanen och njuter av vårsolen!


Hemma hos min pärla

Har tackat nej till kvällens festligheter och spelkvällar. Spenderar istället kvällen med god mat och tårta hos mina päron :)


Firar kvinnodagen!

Har det väldigt bra i Jönköping hos Malin. Igår dansade vi loss på kåren vilket var ett häftigt ställe som slog kåren i Trollis stort. 3 stora dansgolv,moderna barer, trevligt folk och professionellt arrangerat. Det enda dåliga var att det kostade 90 kr att gå in för gäster.

Firar kvinnodagen idag med morotskaka på stans bästa café! Ikväll blir det att testa på vattenzumba och bada bubbelpool. Trivs med att vara på minisemester och lägga skolan åt sidan några dagar.


Rihanna till Peace & Love

Peace & Love-festivalen har gjort en av de största bokningarna i festivalens historia. Det är nu klart att superstjärnan Rihanna kommer till Borlänge i sommar! Hade inte biljetterna kostat nästan 2000 :- skulle jag lätt bokat en biljett.

Hoppas istället på att hon dyker upp tillsammans med Coldplay i Stockholm den 30 aug!
Den här låten är awesome!


Desperate Housewives

Ikväll är de galna hemmafruarna tillbaka på kanal 5 igen kl 21.00. Halva säsong 8 återstår och därmed även de sista avsnitten då det inte kommer någon säsong 9. Vad kommer hända eller rättare sagt vad kommer inte hända!? Spännande! En huvudkaraktär kommer dö men vem!?

Testa!

Mer choklad och mindre kex, briljant ide!


Andas ut!

I nästan fyra veckor har jag gått och oroat mig och tänkte det värsta. Men idag kom äntligen beskedet att min mor är frisk. Nu slipper jag gråta mer utan nu är det glädjetårar som rinner ner för mina kinder. På fredag åker jag hem och krama min mor!


Härlig söndag

Dagen började med en stor frukost med Mickis för att sedan hoppa på bussen till Skara. Möte upp Pernilla och Linus m.m för att gå och bada på Skaras badhus.
Besökte utomhus relaxen med varmkälla, bubbelpool, panoramabastu och relaxrum. Blev även ångbastu,försök att surfa på en krokodil och bad i värmepoolen med massa barnfamiljer. Mycket bra söndagsaktivitet! Vid 14.00 intog vi läktaren för att heja fram Skara HF till seger, nästan 1000 personer på läktaren vilket skapade en grym stämning. Tyvärr blev det förlust för Skara men pubilkstödet var på topp. Träffade söta Emma vilket var ett kärt återseende! Efter matchen åkte vi och käkade innan bussen rullade till Trollis.

Gillar aktiva söndagar! 
                                                                                           

Första smoothien blandad

Äntligen kan jag blanda min egen smoothie, gjorde en som jag vet garanterat är god med hallon/blåbär och banan. Mums!

Imorgon tänkte jag bjuda Mickis på en Nyponsmoothie med kanel,banan och apelsin. C-vitaminerna sprudlar förmodligen i glaset när man dricker den här smakrika smoothien!


Bildregn över fynden!

Nagerlack i korall och grönt

Mixer/blender för enbart 199:-

Träningskläder, byxor 80 :- och linne från Röhnisch 149 :-

Väska i svart med detaljer i guld, innefodral i mönster av lila och grönt. Märke Daniel Ray 139 :-

Svartvit mugg i porslin som kan används som en liten termos, 15 :-


Ullared!

Fyllde en stadsjeep med brudar i morse och åkte till Ullared. Förväntningarna var höga och inköpslistorna långa. Då Åsa inte hade varit där innan blev det extra roligt. Var väldigt lugnt i varuhuset vilket var skönt. Blev helt klart en rolig dag med massa fynd :)

Vems kvitto är vems!? Någon köpte få saker för nästan lika mycket som en annan köpte mer än dubbelt som många saker för nästan samma summa, haha!


RSS 2.0