Morotsmuffins
Fick ett recept av mamma på morotsmuffins för över ett år sedan. Nu har jag äntligen bakat!
225 grader i 15 min
3 ägg
1,5 dl socker
2 dl rivna morötter
2,5 dl vetemjöl
1 dl matolja (raps- eller majsolja)
1 msk kanel
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker poröst. Skala och riv 1-2 morötter och blanda ner i smeten. Blanda ner oljan. Rör ihop mjöl,bakpulver och kanel i en separat bunke och blanda sedan ner det i smeten.
Fördela smeten på 12 muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt de svalna innan glasyren.
Glasyr
200 gram Philadelphiaost
1 dl florsocker
Limesaft från en halv lime
Limeskal
Rör ihop osten och florsocker med en gaffel, pressa sedan i limesaft. Gradera muffinsen med limeskal.
Lika fina som goda :)
Kommentarer
Trackback