Persbrandt & Piggelin

Hemma i Värnamo igen!? Blev inte många dagar i Trollis innan jag åkte hem igen! Ska på arbetsintervju på måndag så därför jag är hemma :) Direkt efter tentan igår (som gick bättre än förra gången) köpte jag en tågbiljett, packade på en kvart och slängde i mig lite mat. Väldigt oplanerat och spontant! Tågen va i tid, hur stor är chansen!?

Överraskade de flesta här hemma att jag är hemma igen, mammas första kommentar var lite rolig "Är du påväg hem, nu!? jag åker bort till City Gross på direkten" haha äter jag så mycket!? Grillade lax och potatis med grillad banan med choklad till middag, gott gott!

Såg filmen Hämnden med Mikael Persbrandt hos Malin och åt piggelin, mysigt! Har velat se den filmen länge, den va väldigt bra och helt klart värt en Oscar för "Bästa utländska film". Se den!

Igår kl 13 va min helg väldigt oplanerad och nu är den helt plötsligt fullproppad!? Ska ner på marknaden med mor och överraska farmor att jag är hemma :) Tittade på Volleyboll SM i Gislaved och sen skåla in våren och dansa hela natten lång på Sigges loge :)

Hoppas ni få en rolig valborgsmässoafton! Maria glöm inte att Kungen fyller år idag ;)

                                                

För mycket..

Suttit och tentapluggat hela dagen och gör fortfarnade, det går framåt :) Fördelen med att skriva en omtenta är att man lär säg allt mer än på yttan, resten är en stor nackdel!!!
Har varit väldigt tankespridd och förvirrad denna veckan, noll koll! Letade t.ex. efter min jacka i skolan i tisdas (hade ingen jacka med mig) mina nycklar igår som jag hade lånat ut till alexandra och idag glömde jag min väska där vi åt mat i skolan. Vad händer nästa gång? Min hjärna håller nog på att koka över!? Mottot "allt går bara man vill" funkar inte på mig nu! Min kalender är fullproppad...måste lära mig att säga nej och att det inte går att göra allt..

Ringde ett samtal igår angående ett sommarjobb, fick dåligt samvete när jag hade lagt på. Va väldigt kaxig och rak på sak när jag ringde, typ som att jag va chefen och inte hon ;) Det visade sig att det lönade sig för ska få komma på intervjuv inom kort :D  

Puss & kram

 

Ett fartfylllt påsklov!

Ett dygn har 24 timmar, det gäller att utnyttja tiden rätt ;) Har inte haft en lugn stund i påsk! Efter en bra dag med B-uppsatsen i onsdas hoppade jag på tåget till Värnamo ( självklart va tåget inställt mellan thn-gbg). Resan gick bra, pluggade lite iaf. Middagen stod på bordet när jag kom hem, lyx! Blev en mysig kvällspromenad med Lina och kvällsfika med päronen innan sängen kallade :)

Torsdag

Tog lite sovmorgon, stressade runt på stan, pluggade och sen gick tåget till Thess i Jönköping :)
Checkade in salongen hon jobbar på, mycket nice! Fick även en gratis klippning hemma, tack!
Med massa godsakar och vin åkte vi till Vätterslundsgatan. En väldigt mysigt lägenhet med bästa utsikten över Jkp! Skulle kunna sitta och titta på utsikten en hel kväll...
Käkade tacos med för lite tacokrydda och en väldigt lyxig efterätt som bestod av vaniljglass, hallon & blåbär, maränger och smält vit choklad, mums! Mätta och glada tog vi bussen till Huskvarna för att se September! Folkes park såg inte ut som jag hade tänkt mig men det gjorde inget för September levererade! Va en salig bland med folk då det inte var nån åldersgräns på själva konserten. Hade några par bakom oss vid scenen som va runt 40-50 som trodde de va 15 år, lite störande! Många låtar hon körde va förkortade men alla jag hade förväntat mig skulle spelas var med :) Lite halvt döva åkte vi in till stan igen, hamnade på ett hotell hela kvällen/natten. Skulle hälsa på en vän och hans far men fastnade där och tur var väl det för September bodde på samma hotell :) Fick byta några ord med henne och en fin autograt fick följa med hem. Blev en kul kväll!

Fredag
Steg upp tidigt för Thess skulle på nya äventyr i Gbg, åt en god frukost med hembakat bröd och juice. Möte upp päronen på A6, shoppade lite på HM, fikade massa muffins på Expresso House och tog en sväng på IKEA. Premiärgrillade på kvällen och njöt av en varm vår/sommarkväll på altanen. Åkte lite spontan till Anderstorp med Vicky för att hälsa på Kroon i hans nya lägenhet. Blev en lugn kväll för oss medan killarna drack öl...

Lördag
Hade lovat päronen en lyxfrukost och så blev det också, bakade scones, kokade ägg och dukade fram massa frukt och grönsaker. Perfekt start på dagen! Solade och pluggade lite innan en härlig picknick i Åbroparken med Ulle. Va grymt skoj och träffa henne, pratade om framtiden och gamla minnen :) Tidsoptimist som jag är hann jag med en sväng på Vandalorum (ett internationellt konst- och designcentrum) med Emma också. Lina jobbade i receptionen och skötte sitt jobb perfekt ;D Påskmiddag med familjen innan jag skulle hoppa på tåget igen, denna gången till Halmstad! Såg Håkan Hellström med Carro m.m, han va magisk! Skulle kunna skriva mycket om denna kvällen men fattar mig kort. Åt väldigt mycket godis, va ute och dansade på Mårtensson som hade en kass vakt, åt nudlar till nattamat (äter aldrig nattamat men ett måste när man är i Halmstad), gick hem till Carro vilken tog en evighet men samtidigt är det nåt speciellt att gå sakta hem genom Halmstad..

Söndag
Trodde det va en morgon i Juli när jag vaknade, sjukt varmt och det doftade Halmstad! Åkte hem med en tidigt tåg och la mig och solade dirket när jag kom hem. Externredovisningen vid min sida såklart ;) Sen va det grilltajm igen, gott gott! Kvällen spenderades hemma hos Malin, grillade en gång till. Va väldigt roligt att träffade det gänget, höra lite skvallar vad som händer där hemma och pratade massa roliga minnen. Är lite skrattretande hur dåliga förlorare en del är, vi tjejer vann både på kuben och "med andra ord". Kommer leva på det länge! Va hemma från 01.30, tiden gå fort när man har roligt :D

Måndag 
Sista dagen på påsklovet och det kändes!!! Picknick på Näsudden med Martina. Kändes lite konstigt att hänga där i April, massa löv på gräset och restaurangen va stäng. Det va mysigt och roligt att få träffa Nydalas prinsessa ;) Va lite sugen på att ta årets första dop men nöjde mig med att doppa fötterna, badkruka som jag är!
Åkte direkt ut till morfar med mor för att vårstäda hans trädgård och fika, trevligt trevligt! Sen kom min moster också, bra tajming! Kvällen hemma avslutades med en promenad genom stan och glass med fina vänner :)

Påsklovet var kort sagt helt fantastiskt!






GLAD PÅSK

Tänkte slänga in ett kort inlägg och säga GLAD PÅSK :D

Njuter av solen med vänner och familj! Ska ner och fika på stan med Ulle snart sen en sväng till Vandalorum och hälsa på Lina :) Äta påskmiddag och sen ta tåget till Halmstad! Håkan Hellström med C1 :D Är lite smått överladdad inför ikväll!!! Neeh nu kallar solen och externredovisningen!

GLAD PÅSK på er alla!!!
   En mycket nöjd Molly!


Home sweet home <3

Är helt underbart att vara hemma i Värnamo! Så fort jag steg av tåget runt kl 18 kände jag luften av att vara hemma :) Hann med en härlig promenad med Lina ikväll, såg grodyngelägg och gungade. Mys med te och glass framför tv:n med mor och far har blivit en tradition första kvällen när jag kommer hem! 

Morgandagen kommer bli superduper bra! Sola och plugga, luncha på stan och sen blir det Jönköping och September med Thess :D

Nu ska jag leta rätt på min goa katt och sova!

Godnatt :)



Börjat packa väskan inför påsk

Jag längtar sååååååååå mycket till påsk!!! Få ett stort leende bara jag tänker på påsk :) Ni kansk vill veta varför!? ;) Ska njuta av solen, våren, umgås med fina vänner, äta god mat OCH se September i Huskvarna med söta Thess, gå på bilmässan på elmia för att beskåda en väns motorcykel, spela ölbrännboll och grilla. Påskafton är fortfarande oklar men troligen blir det påskmiddag med släkten och antingen Håkan i Halmstad med C1 eller mat och fest i Anderstorp. Ska hinna med att plugga också!? Tur att ett dygn är 24 timmar ;)

Är roligt att packa inför påsk, inga tjocka tröjor eller jackor. Ska nog slänga i ett par shorts och en bikini utifall att det skulle bli superduper varmt :)


 
Skulle inte vara helt fel att vara solbränd nu och ha tid att njuta av solen..


Årets bästa vårdag!

Herrmiddan blev lyckad! Killarna fick vad de ville se och äta. Dagen blev väldigt lång och att städa tog en evigheter....efter klockan 23 kunde vi gå ner och festa med allt folk. Är lite sjukt hur lite hud kan ge så många blickar och kommentarer, fick lappar med mobilnummer!? Köttade dansgolvet så gott jag kunde! Högklackat är överskattat! Tack vet jag converse!

Idag vaknade jag pigg och glad av solen som trängde sig innan mellan persiennerna. Scones och te till frukost :)
Glass vid kanalen blev ett större projekt än vad som va tänkt, isglass, kulglass, mjukglass!? Var sin magnum mandel fick det bli! Efter att ha avnjuit årets första glass ute blev det blommjakt! Blev förvånad över hur mycket vitsippor och tusselago det finns, nästan överblommade med!?
Påskliljor är OK att plocka av kommunen eller i en trädgård om man är student!

Några timmar i solen med plugg, te och ELLE fick avsluta dagen ute i solen. Tror jag har fått årets första fräknar :)

                        

Redan fredag :)

Går inte tiden skrämmande fort!? Måndag och fredag hela tiden..men just nu vill jag ha påsk och lite lov :)
Tentan gick som väntat, skit! Ska se till att klara omtentan, va inte långt ifrån ett g så det ska gå! Kommer bli min först omtenta på hela högskoletiden, det känns!!!

Övning och genrep inför Herrmiddagen imorgon är i full gång, årets upplaga kommer bli grym!!! Är taggad :)
Ska ladda upp med massa smågodis och "Så ska det låta" hos fina Carro ikväll, perfekt!

Börjar få lite panik över sommarjobb nu, men det löser sig! Skulle inte vara helt fel och hänga massa i Halmstad hela sommaren och inte jobba en timma, varför inte!?

Har klickat hem en bikini från HM, kunde inte låta bli!
Har klickat hem en bikini från HM, är den snygg eller är den SNYGG!?

Påsken!?

Tillbaka i Trollis och rätt in i en uppförsbacke i skolan, att skriva B-uppsats är svårt..
Jag och Emma har kämpat idag med vad exakt vi ska skriva om hur vi ska komma igång, det går segt!
Lånat massa böcker och sökt på internet om kompetensutveckling, intressant ämne :)
Hoppas på en bättre dag imorgon!

Imorgon avgörs om jag få en pluggfri påsk eller inte, nervös! Få redo på om jag klarat tentan i externredovisning. Som det känns nu och som det kändes när jag lämnade in tentan har jag inte klarat den MEN jag hoppas jag klarade den!!! Hoppas hoppas hoppas!!!

På lördag är det Herrmiddan vilket jag knappt har fattat, massa övningar och planering varje kväll denna veckan. Ska bli grymt kul på lördag!!! Kan tyvärr inte skriva mer om det här utifall nån kille skulle läsa ;)

Längtar sjukt mycket till påsken!!! Har lite i-landsproblem om jag ska gå på Håkan i H-stad eller inte!?

  Påskris på plats!

Slut på energi..

Helgen hemma blev inte som planerat, jag blev sjuk och mår fortfarande dåligt :/
Känner mig nerknarkad av alvedon och samarin, har nog aldrig ätit så mycket piller som denna helgen. BLÄ!

Ska försöka orka träffa Malin och gänget ikväll iaf :)

Snälla fe gör mig frisk NU!

Äventyr i lilla Paris

16.27 för att vara exakt åkte jag och Emma till lilla Paris där Tina och Emma väntade. Champagne och jordgubbar doppade i choklad bjöjds det på och en stor skål för Emma uppbringades som fyllt 25 för ett tag sedan. Fix och trixt med smink och plattång innan middag på teatergränden väntade :) Blev köttfärspaj med ett glas vitt! Kl 20.00  startade musikquizet och vi var taggade till max, hade försökt läsa på innan då temat var 2000-talet. Dreamteam levererade 23/38 poäng och vinnaren hade 30 så helt klart en väl godkänd insats! Hur låten "Hero" med Charlotte Perrelli kunde vara så lik "Hope and glory" med Måns Zelmer är ett myserium. Lyssna på introt till båda låtarna och jämför, inte så likt. Tina va stensäker på att det va Måns, haha! Lite för mkt sprit ;)

Mätta och nöjda begav vi oss hem till Tina igen för en mysig tjejkväll med "Sex and the city" och massa snacks :) Somnade mkt senare än vi hade tänkt, 01.30 tittade jag sista gången på klockan. Vaknade av fågelmåsarna och ett väldigt starkt ljus! Trodde för en sekund att jag var i stugan i Halmstad. Rise and shine!
Sötaste Tina hade fixat värsta lyxfrukosten, mycket bra start på dagen!
Klockan ringde 06.45 men ändå fick vi stressa till skolan, när klockan va 09.12 började de andra tjejer få panik medans jag fortsatte i min takt, haha! Tidsoptimist javisst!

TACK Dreamteam för en väldigt mysig och rolig kväll/natt/morgon <3





Nu ska jag packa klart det sista och hoppa på tåget till Värnamo, ska bli jättekul att komma hem :D

Storstädat garderoben..

Efter att ha shoppat väldigt mycket den senste månaden har min garderob kollapsat. Ett stort berg på golvet och överfyllda hyllor och galgar resulterade i att jag startade projektet "Storstäda garderoben". Är snart klar och blev väldigt nöjd! Två stora gula Ullareds påsar fylldes med kläder, woohoo! Vet dock inte om jag ska försöka skänka, sälja eller nåt liknande till nån..

Från och med NU har jag shoppingförbud!!! Ska dock till Ullared med mor på fredag men ska hoppa över avdelningen "damkläder" kommer bli svårt!

Regnet piskar mot fönsterrutorna nu och vårens försvann över en dag, är våren sen eller jag som inte har nåt tålamod!?

Veckan kommer bli riktigt rolig, imorgon efter skolan bär det av till Lilla Paris för att fira Emma med dreamteam, kommer bli kanonkul! På torsdag åker jag hem till Värnamo, släktkalas på kvällen. Frukost/lunch med Vicky på fredag sen blir det som sagt ullared med Mor. Förhoppningsvis träffa Thess på kvällen :)
Lördag är den stora anledningen till att jag åker hem, återträff med Livslust som firar 20 år. En heldag med övning, lunch och fika och som avslutas med stor konsert på kvällen! Slutade i Livslust för typ 4-5 år sedan, tror jag måste öva lite extra på låttexterna! Söndag blir det mys med Malin och Martina, kanske en sväng till Anderstorp också. Fullt upp som vanligt men jag gillar det!

                                         LIVSLUST
 


Gift in a jar

En glasburk med torra ingredienser och ett handskrivet recept som beskriver hur man ska baka kakorna med hjälp av burkens innehåll. Enbart ägg och smör behöver läggas till..

3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 ½ dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
3 dl smarties eller nonstop

Lägg till:
125 g mjukt smör
2 ägg

Tillagning
Blanda smör, socker, ägg och vaniljsocker i en bunke.
Rör ihop till en krämig smet, gärna med elvisp.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en annan bunke. Rör ner mjölblandningen i smörkrämen. Klicka ut på plåtar och tryck dit några praliner.
Grädda i 175º ca 15 minuter. Låt kakorna svalna på ett galler.

Jag bakade med både nonstop och vit choklad :)





   Idag fyller Thess 21 år, GRATTIS!

Ikväll blir det kalas för tre killar som fyller år och utgång, dags att hoppa in i duschen!

Hoppas ni få en rolig lördag :)


Hösten känns helt..

I skolan igår hade vi information om fördjupning och val av kurser till hösten. Mycket kurser var inte relevanta eller möjliga att välja för oss personalekonomer men en kurs som är ny i höst, "Arbetsintegrerat lärande inom personal och ekonomi" 15 hp va enbart för oss och ett program till. Kursen innebär att man praktisera 4 dagar/vecka i 10 veckor, hur bra låter inte det!? Behöver enbart läsa 15 hp i höst så nu gäller det att hitta en praktikplats som jag förhoppningsvis kan få jobb på sen, wooohoo! Hösten känns helt enkelt mycket bättre nu :)

Funderar på att hitta en praktikplats i en annan stad i Trollis, vill inte jobba här efter skolan ändå...

Direkt efter lunch igår fyllde vi Patricias bil med brudar och åkte ner till Gbg för shopping :) Borde spärrat min visakort, när man verkligen inte få shoppa hittar man massa. Är det inte konstigt, slår aldig fel! Blev en lång dag, min fötter mådde inte bra när jag kom hem. Premiären av mina vita converse va sådär, aj aj!  



Fick en parfym när jag fyllde år, luktar verkligen sommar :)


Tvättstugan kallar! Ska även träna på gymmet med Stina idag :)


Puss


RSS 2.0