Imorgon gäller det!

Imorgon avgörs det om examensarbetet är godkänt eller inte, slutseminarium med utlåtande från examinatorn. Kan inte säga annat än att jag är lite nervös!

För övrigt bor jag hos Stina sedan i måndags, funkar kanon! Har tillbringat senaste dagarna i skolan eller i min lägenhet, håller på att flyttstäda. Väldigt jobbigt och tråkigt, måste bli klar imorgon!

God natt :)


Bortskämd med god mat

I söndags grillade vi hemma och åt svenska färskpotatis, himmelskt gott! Hade en hemmagjord kall sås till som jag varmt kan rekommendera. Den innehöll crème fraîche, soltorkade tomater, fetaost och gräslök.

Då min mamma verkligen gillar glass finns det alltid massa olika sorter i frysen, testade GB:s Rocky road och daim. Perfekt kombination med lite färgglatt strössel på ;)


Lördag 26 Maj

I lördags kom mina päron upp till Trollhättan för att hjälpa mig packa ihop mitt liv och flytta hem till Värnamo över sommaren. Blev en intensiv dag men hann med lite roligheter. Tittade på fall påsläpp och åt god mat på Strandgatan. Lämnade Trollhättan kl 19 vilket betydde att det var öde på vägarna ner till Småland. Väl hemma var jag helt slut men packade ur allt från lastbilen och bytte om för att åka på Gisledagarna i Gislaved. Möte upp gänget på stan och hade en rolig kväll, att få dansa med min bästa vän var precis vad jag behövde! Blev nekad av en vakten för att jag var för full när jag var nykter, men skällde ut honom och fick komma in. Tur för honom ;)


Flyttkaos!!!

Såhär ser det ut hos mig just nu, kaos!? Kartongerna har tagit slut och resväskor att packa kläder m.m i kommer på lördag när flyttlasset ska gå. Bäst att återgå..


Positiv respons

Idag hade vi ett seminarium med uppsatsen, två studenter som hade granskat vårt arbete. Även handledaren hade läste vårt arbete för första gången och gav respons. Var väldigt nervös innan, svårt att tro på sin uppsats innan någon annan har läst och bedömt den. Men det gick jättebra, fick bara små saker att ändra. Det som vi var lite oroliga över i uppsatsen var enligt handledaren det bäst, tänk så fel man kan ha!

Jag och Maria var värd en pluggfri kväll efter denna fina respons. Har varit ute i solen och bara njutit av att inte behöva plugga! Nu ska jag sätta gång att packa, inget bra att vara tidsoptimist nu ;)


Dreamteam

Hade en härlig kväll på Strandgatan igår med dreamteam. Var längesedan vi alla fyra sågs, blev ett kärt återseende!

Jag och Emma fastnade inte på bild men Emma och Tina gjorde det iaf ;)

Gillar er tjejer <3


Nytt

Benvit spetstopp från Lindex för 99 :-

Halsband i havsblått/grönt från Indiska för 129 :-

Örhängen från Indiska för 40 :-

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2449734/images/2012/pic_203522622.jpg" class="image">


Inskickat!!!

Uppsatsen är ni inskickad för granskning, håll tummarna för oss!!!

Ska strax hoppa på tåget till Jönköping för imorgon blir det återigen intervju :)

Puss


GRATTIS MARIA!




Idag fyller fina Maria 25-år vilket ska firas ikväll!

Verkligheten kommer ikapp!

Igår fylldes de sex första flyttkartonger för nästa lördag går flyttlasset till Värnamo över sommaren. Hade bästa flyttgänget hos mig som hjälpte till, tack!


01:57

Klockan är galet mycket för att sitta uppe och skriva på ett examensarbete med bara att gilla läget. För er som aldrig har skrivit en uppsats på högskolan förstår jag att ni inte förstår eller rättare det går inte att förstå hur mycket press man har på sig. En kamp om tiden!

Åter till arbetet men min prinsessa på ärten håller mig sällskap..


Göteborg

Göteborg är en fantastisk stad med härliga människor!

Igår eftermiddag tåg vi tåget ner till Göteborg, började med en runda på H&M som resulterade en korall kjol. Sedan gick vi och satta oss på La Gondola på Avenyn, väldigt god mat och bra service. Trevlig utsikt också, medans alla som sprang gbg-varvet satt vi och hade det gött. Rätt glad att jag satt på restaurangen istället för sprang ;)

Mätta och goa tog vi bussen till Josse, gick dock inte så smidigt som det kanske låter. Sprang ifatt bussen genom en omväg mellan spårvagnar och rödljus. Att ingen av oss blev påkörd var ett under. Väl framme hos Josse var vi ungefär lika trött som de som hade sprungit gbg-varvet!

Inflyttningsfesten var grymt roligt, underbara människor och härlig stämning! Spelade ölspelet med en ny regel som de flesta inte hade kört med innan, istället för att inte få säga namn var man tvungen att kalla alla Göran. Då alla skulle tilltalas Göran kan ni ju tänka er att det blev kaos! Tuff-Göran, Kärleks-Göran, Grön-Göran, Hatt-Göran och Smålands-Göran var några av smeknamnen vi kom på för att kunna prata med rätt Göran :)

Idag blev det frukost i solen på mitt favoritcafé Cappuccino, njöt av varje minut!


En härlig helg som gav energi till ännu en tuff vecka i skolan! Snart tar vi examen - 19 DAGAR KVAR


Spontan fredagskväll

En fredagskväll utan planer resulterade i ett tacoparty! Var ett härligt häng hemma hos Davids pappa, huset var ledigt så passade på att utnyttja ett hus. Va längesen jag åt så god tacos!

Tittade även på hockeyn och spelade spel. En kväll jag behövde efter en tuff vecka i skolan.


Dagens mat och godis tips

Pastagratäng med bland annat bacon,broccoli,cocktailtomater och cashewnötter. Utgick från ett recept men gjorde om det till mitt eget, väldigt god!

Chokladen är en nyhet från Cloetta som heter Ploppar kärlek. En choklad med smak av geléhallon och hallonbitar i vit tryffel. Jag tyckte det var god, inte ofta en choklad är lika god som den låter. Kärlek till god choklad!


Motivation!

Idag är det exakt en månad kvar tills vi befinner oss i Nice på franska rivieran, längtar!!! För att finna motivation och energi till examensarbetet tittar jag på dessa bilder :)

En annan positiv sak men den här dagen är att jag ätnligen fått respons på alla jobbansökningar, nästa onsdag är det intervju i Jönköping. Redan jättenervös!


Tisdag

Sista handledarmötet med c-uppsatsen idag, kändes bra men frågan är hur vi ska hinna skriva allt!?!? Den inre panik finns hela tiden där även om den inte alltid syns utåt. Men vi kommer fixa det galant även om vi kanske inte kan stå på benen nästa helg ;)

Nu kommer strax brudarna för tjejkväll som vanligt på tisdagar :)


Solvägg

Efter en söndagspromenad i solen njöt jag och Stina av varsin Piggelin slush från 7-eleven. En ny smak för i år! Den tog lång tid att äta men gjorde inte så mycket då vi hittade den perfekta solväggen. Den smakade mer än glassen Piggelin eller rättare sagt mer päron. Det var lite för mycket is men överlag god!


Besök från Skara

Har haft besök av fina Mickis! Lyckades göra min första både goda och snygga räkmacka. Pratade ifatt oss om vad som har hänt i våra liv och planerade lite inför sommaren. Konstaterade att det kommer bli en bra sommar!

Min räkmacka innehåller:
1 grov tekaka
Ett stort salladsblad
Ett halvt ägg
Skivad gurka
Gräddfil blandad med dill
Lyxräkor
Citronskivor

Tog inget kort på Mickis eller oss idag så slänger in ett gammalt kort från nyår i Sälen :)


Vårsmashen

Började denna lördag med att spela lite badminton i en årlig tävling som skolans idrottsutskott håller i, vårsmashen. Då både jag och Stina är förkylda och halvdåliga så hade vi inte de bästa förutsättningarna. Spelade 3 matcher och förlorade allihop men det var roligt och vi hade viljan. Skulle vi mått bättre hade vi troligen vunnit en match iallafall.


Husbesök

Glömde berätta att jag och Lina var och tittade in Tengis hus i tisdags. Har sett det innan men nu hade det hänt mycket, nytt kök, renoverad hall och vardagsrum. Även en toalett som nästan var färdig renoverad. Tror det kommer bli riktigt snyggt! Vi hängde mest ute i det vackra vädret, satte ihop en skottkärra som givetvis provkördes och det klipptes gräs. Kommer bli många härliga och roliga stunder i det huset till sommaren :)



 


Fredagsfika

Har tänkt baka en kardemummakaka länge, ikväll hade jag äntligen lite tid över. Bland mjuka kakor man kan baka är detta min favorit!


Klick!

Strålande sol ute och underbart väder men jag sitter inne och är superförkyld och har säkert lite feber också, mindre roligt. Försöker sammanställa intervjuerna som vi har gjort till c-uppsatsen men det går sådär. Hamnade på HM:s hemsida istället och klickade hemma dessa två bikini.

En turkos/grön och en svart, hoppas på att de är lika snygga i verkligheten!


Kosläpp



Maj började med att vi var och tittade på när kossorna fick komma ut på sommarbete. Det var en riktig fest för korna att få komma ut, de såg så lycka ut och var mer eller mindre galna. Åka på betessläpp kommer jag lätt göra igen :)


Trajet

I lördags gick jag Trajet med massa härligt folk! För er som inte vet vad det är för något ska jag berätta lite kortfattat, det är två föreningar i Anderstorp som årligen arrangerar detta evenemang, Scouterna och Anderstorps orienteringsklubb. I lag om 8 personer går man 1 mil i skogen och på vägen är det 8 st tävlingsmoment. De flesta klä ut sig och dricker på vägen. Priser finns i tre olika kategorier (Bästa prestation, bästa utklädsel samt att vinna sammanlagt).

Vi var två lag som ställde upp, kärringar och gubbarna. Det var väldigt roligt och perfekt väder! Dock kändes det som att vi mest gick uppför även om både start och mål var på samma ställe ;)

Här kommer ett bildregn!



RSS 2.0