Ifk Värnamo

Förra måndagen var en perfekt kväll för fotboll, dessvärre spelade IFK Värnamo sin sämsta match i Superettan. Värnamo kändes väldigt små och utan någon målgörare. Kvällen blev rolig ändå, kunde ju titta på killarna ;) Med Martina som min personliga expert om varför domaren blåser underlättade ;)


Snyggaste klänningen! Rösta rösta!

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Midsommardagen



Gänget på midsommardagen i Halmstad =)

Midsommar kommer bli bra!

Hinner inte med att blogga denna veckan! Imorgon kommer det vara KAOS på jobbet, förra året hade dom 3000 kunder dagen före midsommarafton. Att folk aldrig lär sig att INTE handla dagen innan! Jobba 8-19.30 imorgon så borde gå och lägga mig nu.

Midsommar kommer att firas i en stuga mitt ute i skogen med goda vänner. Kommer säkerligen bli uppäten av myggen! Har tagit på mig uppdraget att baka tårta (nån som blir förvånad!? ;) men har ingen kyl i stugan så blir mindre lätt. Tänkte iaf göra en marängtårta med grädde och jordgubbar, lätt och gott :)

På lördag åker vi ner till älskade Halmstad och Jockes stuga, kommer bli nice! Träffa tjejerna och gå ut på Tylösand. Längtar!!!

Glad Midsommar på er :)

Puss & Kram
                                  

Grattis fina lina!

Idag fyller min fina vän Lina 22 år! Grattis <3


ullared

Åkte en sväng till Ullared igår med mor. Första gången i år vi besökte varuhuset, mycket ovanligt! Vi båda hade bestämt att inte handla för mer en 500 kr. Ingen av oss hade skrivit någon inköpslista vilken var mindre bra. Spontanshoppa på ullared är inte det bästa ;) Kom hem med ganska mycket fynd och en del till midsommar. Varuhuset hade för övrigt två nya våningar, en med kundvagspakering och en med restaurang,café och frisör. Restaurangen liknade väldigt mycket IKEA:s koncept både med meny och inredning. Maten var sådär och kaffet var inte drickbart (enligt mamma). Lite av det jag fyndade kan ni se nedan :)

      

                    

Rabarber- och jordgubbsmuffins

Rabarber- och jordgubbsmuffins

150 g smör eller margarin
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk stött kardemumma
1 tsk bakpulver
ca 1-2 rabarber beroende på storlek
1/2 msk potatismjöl
(1/2 dl mjölk)

Sätt ugnen på 200 grader

Vispa smör och socker poröst, det går enkelt med elvisp. Blanda i äggen ett i sänder.

Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver i en egen bunke. Blanda sedan ner det i smeten. Blanda ev i lite mjölk om smeten är tjock.

Skala och skär det mesta av rabarbern i cirka centimeterstora tärningar. Skaka dem i potatismjöl. Vänd ner rabarbern i muffins­smeten.

Fördela smeten i formarna med hjälp av ett par skedar. Fyll inte ända upp. Tryck ner några bitar av jorbgubbar på toppen av varje muffins. Grädda i cirka 15 minuter i 12 muffinsformar. Supergott!



Studentbalen

Den årliga balen som de flesta studenter i stan går ägde rum i onsdags kväll. Varje år är man lika förvånad hur många det är som går ner för storgatsbacken, i år var det 67 balpar. Av dessa var det inte många jag kände. Dock många småsyskon till min vänner och bekanta gick vilket var väldigt roligt att se :) De flesta klänningarna gick i lila och blåa nyanser i år, känns som om det är ett team varje år. Dagen efter balen (i torsdags) tittade jag i värnamo nyheter på jobbet och fick se en bild på min farmor på helsidan om balen. Hon hade klänning på sig och sitter jämte en tjej som ska gå balen, fin bild :)




Långa dagar

Fullt upp! Igår var det utbildning lr läraktivitet som det så fint heter i Jkp. Var för alla sommarjobbare i Jönköpings län så väldigt många. Väldigt mkt info att ta in och reflektera över! Var en del gruppuppgifter där vi skulle diskutera olika fall och situationer som kan uppstå i butiken. Fick exakt en av de kundsituationerna idag, en tjej kom in som såg ut att vara under 25 år som bar solglasögon. Bad självklart vänligt om leg och sedan att hon tog av sig solglasögonen vilken hon uppfattade som något jobbigt. Tyckte hon såg lite påverkad ut när hon tog av solglasögonen men hon va prick 20. Ålder är väldigt svårt att avgöra på tal om ålder ;) Nog om mitt jobb!!! Klippte och tonade håret hos Thess igår, blev mörkt och riktigt nice! Fått dina kommentarer hela dagen idag, roligt! Det blev ett väldigt osammanhängande inlägg men men! Godnatt :)

Turista på hemmaplan!

Turista på hemmaplan är väldigt trevlig och man uppskattar det som finns i en närhet. Idag åkte jag och Lina på utflykt till nationalparken Store Mosse för att gå en runda på mossen och hälsa på björnen. Det va lättare sagt än gjort att gå på leden runt mossen, min balans är inte den bästa. En bit gick in i skogen vilket vi tyckte var väldigt skönt då vi va rätt blöta om fötterna. Men det va mindre roligt när en huggorm helt plötsligt var framför mina fötter!!! Sprang som om det vore för liv och död, haha. Tog en sväng till naturum också för att titta på björnen och turista lite :)

Tack Lina för en dag med äventyr och skratt! Nästa vecka besöker vi ett annat resemål på hemmaplan :)

  

7 sorters blommor

Midsommar är snart här vilket jag tycker är en av de bästa högtiderna på året. I år finns det en risk att många blommor kommer att ha blommat över till midsommar vilket fick mig att plocka 7 sorters blommor :) Om de håller är en annan fråga ;)


High chapparall

Igår började kvällen (pingstafton!?) med att jag och Thess förfestade med ett gäng trevliga brudar sen gick vi ner till Gästgivargården (en restaurang som precis öppnat sin uteservering) där typ halva stan hängde. Vi hann knappt sätta oss ner förrens vi satt i en bil påväg tll Chappen! Tycker inte om det stället på grund av många anledningar men tänkte att många av mina vänner skulle dit så varför inte ge stället en chans? Blev en väldigt rolig kväll och jag kan konstatera att chappen är ett ganska roligt ställe!

Laddade ner en rolig app igår som heter ZombieBooth, man tar ett kort och sen omvandlas personen till en zombie. Är mycket roligare än det låter ;)

Sol och 18 grader idag, bäst att gå ut! Premiärfika på pelikanen få det blir :)

Hittade lite bilder från när mor och far var uppe i Trollis!


Skicka sms till hemtelefon

Har inte fått med alla mina nummer till min nya mobil vilket resulterade i att jag har råkat skicka sms till några av mina vänners hemtelefoner. Lina fick bland att ett sms till hennes hemtelefon och det kom fram!? Nån timma efter jag hade skickat det ringde det hemma hos Lina och en tant va i luren och läste upp mitt sms, haha! Tyckte detta lät väldigt knasigt och roligt så tänkte att jag måste testa och skicka ett till min hemtelefon, det kom inget samtal. Tänkte att det dröjer nån timme men icke! Imorse runt 7 tiden vaknade jag av att det ringde, mamma svarade och fattade ingenting. Jag och Lina konstaterade att tanten i luren måste ha gått och lagt sig vid 23 igår ;)

Blir en sväng till Växjö idag och hälsa på Alex :)

Hoppas ni få en fin helg med sol!

Puss

Iphone 4

Äntligen har en vit iphone 4 blivit min, I'm in love!!! Har inte lärt mig hälften av alla saker på den men det kommer väl, fick ingen instruktionsbok!? Dåligt!

Andra dagen på systembolaget gick sådär, började med att jag försov mig men hann prick i tid! Fick sitta i kassan första timman, mycket händelserik och lite obehagligt. Sen fyllde vi på butiken fram till lunch, tungt! Efter lunch va den vinprovning igen, denna gång med enbart vi som ska sommarjobba. Provade 4 röda och 4 vita viner, rött vin är inget vidare. Men oj vilken skillnad på smak och färg!

Har precis gjort årets första rabarberpaj, doftar väldigt gott! Väntar på Mickan sen blir det provsmakning :)

Helgen är väldigt oviss, mina vänner kan inte planera! Men ska se baksmällan 2 i nån stad iallafall, troligen Växjö. Halmstad är också ett alternativ som beror på vädret! Är kattvakt i helgen då mina päron ska till gbg så i vilket fall måste jag fixa nån som vill se till min Molly.

Saknar mina fina troll!


Traditionellt personalmöte eller?!?

Trodde verkligen att jag skulle på ett vanligt personlmöte på Systembolaget men icke! Först blev det fika och tjöt. När jag och en tjej till inte drack kaffe blev de lite mållösa och visste inte vad dom skulle bjuda oss på för dryck. Efter ett tag kom en tjej på att vi kunde gå ut i butiken och ta vad vi ville som var alkoholfritt, smart! Smakade en ny äppelcider från Kivik, väldigt söt och mer smak än cider från en matbutik. Det slog mig att varför köper man inte oftare alkoholfritt på systemet istället för att köpa läsk eller cider på ica!? Ingen stor skillnad på priset.

Nu trodde jag mötet skulle sätta igång men nej det va öl- och vinprovning som stod på programmet. Mycket roligt och lärarikt! Öl är något jag kan ytters lite om men nu kan jag lite mer :) Provade också bland annat tre helt olika roséviner, väldigt stor skillnad på doft och smak. Vi skulle skriva ner vad de olika drycker vi smakde hade för färg,smak,doft och eget omdöme. Va väldigt svårt att hitta ord på vad de doftade eller smakade men gjorde så gott jag kunde ;) De märkte nog att jag inte tyckte om öl! Temat på mötet va miljö och kundmöte, massa information och kunskap att ta in. Fick lära mig om ekologiska viner och vilket viner som ger minst bakfylla, haha!

Imorgon ska jag lära mig kassan och kundbemötande, ska bli roligt!

Rekommendera detta vinet från Tyskland, Victoria Riesling. Ett vitt vin som är halvtorrt,friskt och fruktigt. Sött och gott som passar både som sällskapsdryck och fisk/skaldjur. Fin flaska också :)


Thomas Sabo

Har glömt att berätta att jag fick en mycket fin examenspresent av mor och far. Ett armband av Thomas Sabo och sen ska jag få köpa till berlocker själv, väldigt svårt att välja! Grodan på den vita pärlan nedan va väldigt söt :)


Hemma!

Det känns konstigt att vara hemma men samtidigt väldigt bra :) Saknar dock redan alla fina troll ♥

Mor och far kom till Trollis vid 12-tiden idag, blev fika på slusscafét och tittade på när två segelbåtar slussades. En runda i stan och längst kanalen blev det också! Packa packa, städa, städa osv men vid kl 17 va allt klart! Väldigt jobbigt väder att åka bil i, åskvärme till max! Svängde in på Donkan i falköping för att svalka oss med en glass, men självklart va all glass slut!? Hur stor är chansen? Fick bli kulglass på en mack istället som va mindre god som vi dessutom fick betala för mycket för, ingen bra dag för att köpa glass ;)

Veckan kommer bli riktigt bra, fullt upp helt plötsligt!

Puss

Mycket bra avslut

De sista dagarna i Trollis har varit underbara, sol, fina vänner, pluggfri, vin, musik och mycket skratt!

Nu ska jag dricka en kopp te med Maria :)

Bilder kommer!


Första dagen som personalekonom

Examensdagen blev så rolig och lyckad! Tack klassen! Vi hade först en avslutningshögtid i skolan mellan 15-16 där bland annat rektorn och kårordföraren höll fina tal. Fick en ros och mingel med cider och tilltugg blev det också :) Sedan fortsatte vi mot en gräsplätt för att leka lite lekar och skåla i champagne. Klockan 18.00 blev det middag på Swania och lite nomineringar som delades ut. Mätta o goa begav vi oss sedan till strandgatan för att fortsätta och fira. Sista dagen med klassen blev riktigt bra med blandade känslor, att behöva skiljas från så många fina vänner samtidigt som jag längtat efter denna dagen.

Här kommer lite bilder, mer finns på facebook :)


RSS 2.0