Klick!




Kappa från H&M för 799 :-
Klänning från H&M för 199 :-

Morotsbröd

Ingredienser

50 gram jäst (1 paket)
5 dl ljummet vatten
4 dl rivna morötter
250 gram keso
2 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
11 dl vetemjöl

Börja med att smula jästen i en bunke. Varm sedan upp 5 dl vatten i en kastrull, det ska vara fingervarmt. Häll vattnet över jästen, hellre lite för "kallt" än varmt så att inte jästen dör. Riv ca 4 morötter så att det blir 4 dl, rör ner det i jästen. Tillsätt keso och salt. Arbeta i mjölet, börja med grahamsmjölet. Sätt bunken nära spisen så att jäsningen få så mycket effekt som möjligt. Låt degen jästa ca 30 min. Slå på ugnen på 225 grader. Testa om degen har jäst klart genom att trycka på den med ett finger och se om degen åker upp igen, fattar ni!? Haha! Ta ut degen från bunken och arbeta med den på ett möjligt bakbord, tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela dagen i ca 20 bitar och fördela på två plåtar. Brödet ska jäsa ca 20 min på plåten innan de ska in i ugnen i 20 min. När du har tagit ut brödet kan du pensla det med vatten för att göra de mer saftigare och godare :)


Väldigt gott och enkelt!


Härlig lördag!

Började dagen med ett pass på Friskis med Stina, gav en massa energi!

Tog senare bussen till Vänersborg för att gå på Oktobermarknaden med Lisa och Maria. Det var en mycket större marknad och folkfest än jag trodde! Köpte inget speciellt, va mest mysigt att gå runt bland knallarna. När vi nästan hade gått klart upptäckte jag att de sålde churros, den spanska bakverket som liknar en munk/våffla som äts med kanal och socker. Väldigt gott!!!

Igår var det halloween och löningshelg vilket betydde för många festligheter och utgång. Jag bestämde mig för att stanna hemma och ha en riktigt bra kväll med min granne Maria. Käkade gott, tittade på "Så mycket bättre" och fick agera "mamma" åt Stina som inte hade ätit!

Nu blir det plugg med Emma i skolan. Hoppas ni få en trevlig söndag :)


Morrison is back!

James Morrisson lyssnade jag väldigt mycket på för några år sedan. Nu har han släppt ett nytt album som är grymt! Hans röst är så härlig och texterna är betydande.

Lyssna och njut av fin musik :)

Godnatt!


Grattis fina Martina!

Idag fyller Tina 22 år! GRATTIS!!!


<3


Nytt i garderoben!

 

Varit på tjejkväll på Gina Tricot med brudarna. Denna snygga kjol fick hänga med hem! Den är lite glittrig i tyget och har en hög midja, snygg!


Köpte även ett halsband som jag länge har tittat på, köpte det för 32 kr ;)


 

Anmäld!

Anmälde mig idag till höstens Medelmania på Friskis! Den 5 nov mellan 10-13 är det 4 medelpass på raken. Tränar och laddar upp massa nu!

Vikarierande Ekonomichef!?

När jag kom till jobbet idag kom min handledare/ekonomichef fram och frågade vad jag skulle göra efter praktiken. Berättade att jag skulle läsa Jöken ( juridik) till januari. Då frågade hon om jag ville jobba för henne en vecka i November då ledningen ska iväg och bestämma budget, mål, ombyggnation m.m. Självklart sa jag JA!! Tänkte inte efter vad det innebär men måste ju ta chansen :)


Bra start på veckan.

Har genomfört en undersökning om arbetsmijö på praktiken idag, skriv ihop en enkät och delade ut till personalen i produktionen. Ska bli riktigt intressant att sammanställa den! Fick in ungefär hälften av enkäterna idag och väldigt många hade svarat att luften är dåligt, känns ju bra i ett företag som tillverkar luftfilter!?

Imorgon är det redovisning av den sista delen av praktikrapporten innan slutredovisiningen. Skulle mycket hellre vara på min praktik men alltid roligt att träffa Emma :) Ikväll blir det träning med Stina, intervall/flex! Har fortfarande träningsvärk i magen sen ett pass på gymet i lördags så fåse ur det går idag. Förhoppningsvis en stänkare med Beck också :)


<3

Så enkelt och så gott!

Sockerkaka är bland det lättaste och godaste man kan baka!

Bjöd min fina granne på detta hjärtat :)


örongodis


Helgen hemma del 2

Lördag

I lördas fick jag hoppa in och jobba på Systemet mellan 8-14.30 då två var sjuka. Var riktigt roligt att vara tillbaka på jobbet och träffa massa roligt folk. Perfekt att jobba på lördagar när alla är ute på stan :) Efter jobbet gick jag en snabb sväng på stan, massa rea i varje affär! Gick en runda i skogen med mor efter maten, har blivit jättefint där! En damm/liten sjö har skapats och fina skogsvägar :)

På kvällen var jag i Anderstorp hos pajkarna med Mickan, lagade mat och hade trevligt :)

Söndag

Åkter till morfar påvägen hem från Anderstorp, hjälpte honom att handla och städa! Efter det åkte jag och tittade på Volleyboll, mitt gamla lag hade seriepremiär. Mycket folk på läktaren som jag kände! De förlorade med 3-0 men roligt att träffa Vicky :) Min sportsöndag fortsatte med fotboll, IFK Värnamo mötte Ängelholm i sista hemmamatchen. Var där med Thess och familj, mycket trevligt! Fick lära mig av Thess mamma att istället för att säga "bort med bollen" ska man säga "bort med huvudena", haha bästa kommentaren!

Söndagskvällen umgicks jag med mor och far, mamma hade gjort kladdkaka med dajm (mycket gott).

Måndag

Vaknade tidigt, ingen hemma förutom Molly. Kändes lite tomt att vakna själv i huset! Började iallafall dagen med att gå en långromenad med Malin :) Alltid roligt att träffa henne speciellt nu när hon också pluggar på högskolan! Hann med en mysig fika med Mickan innan tåget gick vid 14. Självklart glömde jag min plånbok i pappas bil i söndas vilket jag kom på strax innan tåget gick och pappa var på jobbet i Alvesta. Blir så trött på mig själv, förvirrad till max ibland! Han körde som en dåre från Alvesta så att jag skulle få min plånbok! TACK!!!

Kort sagt var min helg i Värnamo väldigt bra!!




Helgen hemma del 1

Är nu tillbaka i Trollis efter en mycket bra helg hemma, hann med massa kul!

I torsdags runt kl 20 rullade tåget in i Värnamo. Åkte hem och käkade och tittade på IFK-Hammarby med far på tv, IFK vann och enligt pappa har de ett lika bra passningsspel som Barcelona!? Efter matchen åkte jag bort till min pärla Mickan :)

Fredagen började på bästa sett med en härlig morgonpromenad i Alandsryd med Lina, underbart väder och härligt sällskap :) Konstaterade att vi bor väldigt bra med nära till stan och lika nära till skogen/landet!
Dagen fortsatte i Jönköping där jag mötte upp Emma för lite shopping och en mysig fika. Blev även fin i håret av Thess på salongen, tack tack! Kvällen spenderades hos familjen Sandström efter en mycket god middag med mor och far :)

Packa väskan!

Imorgon bär det av till Värnamo efter jobbet, som jag har längtat! Har packat ner träningskläder, festkläder och mycket mer kläder än jag kommer använda. Ska försöka hinna med att träffa så många vänner som möjligt och självklart umgås med mor o far. Innan tåget går hem ska jag vara med på en utbildning i arbetsmiljö vilket ska bli väldigt intressant! Alla i arbetsledningen ska lära sig grunderna, vilket enligt mig är väldigt konstigt att de inte kan!? Efter har läst två kurser som berör detta område bör jag kunna lite iallafall :)

Nu börja bonde söker fru så bäst att sluta..

<3

24-årig som är lik cleopatra!?

Igår fick jag höra att jag var lik Cleopatra, ni vet Egyptens sista drottning. Dessutom såg jag ut att vara 24 år vilket var en komplimang och inget om att jag såg äldre ut än jag är...

Ser ni nån likhet!? ;)


godis och socker

Svenskarna äter mer än dubbelt så mycket godis som resten av Europa. Varför då? Är det för att maten är tråkig, vädret dåligt eller för att det svenska godiset är så bra? Vad gör sockret med oss? Och äter vi verkligen mer socker nu än tidigare? Henrik Schyffert pratar om socker som belöning, Erik Haag går på sockerprovning med Carl-Jan Granqvist och Lotta Lundgren tar reda på hur det gick till när svenskarna blev världsbäst på smågodis

Mycket sevärt avsnitt om det svenska sötsuget!

http://svtplay.se/v/2537702/landet_brunsas/del_3_av_8__det_svenska_sotsuget?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2544864/sb,p123573,1,f,-1


Plugga hemma.

Fredag och plugg hemma, skriver på praktikrapporten. Ska ha seminarium på tisdag om etiska dilemman och genus och mångfald på våra praktikplatser. Har som vanligt skrivit mer än vi ska, ordbajsa är verkligen min grej!

Har bestämt att åka hem nästa torsdag, tänkte först åka nästa fredag men då min chef ska vara ledig då blev jag också ledig då :) Så nästa torsdag 20.08 rullar tåget in i Värnamo! Längtar hem lite så ska bli väldigt roligt att träffa alla fina vänner och familj. Andas småländsk luft och dricka gott vatten ;)

Denna helgen såg väldigt tom ut fram tills idag, ikväll blir det att titta på EM-kvalet i fotboll och idol med Åsa. Imorgon åker vi troligen ner till Göteborg för shopping och roligheter, dock har jag inga pengar!? Har nämligen äntligen köpt ett nytt kort på friskis! Tränat 3 gånger denna veckan så är nöjd!


Vilket osammanhängade inlägg det blev, haha!

Puss

Oktober - en rosa månad

Det är rosa produkter i nästan varje affär, ICA, Apoteket, Stadium m.m. Rosabandet kampanjen har startat och det är en självklarhet för mig att stödja dem! Funderar på vad jag ska köpa i år, ett band blir det men i år finns det 6 olika att välja på :) Vilket tycker ni är finast??




Toppenkväll!

Har inte mått så bra i veckan men igår kände jag mig bättre vilket resulterade i en väldigt rolig kväll! Dagen började väldigt bra med lyxfrukost framför Nyhetsmorgon med Mickis för att sedan gå en sväng på stan. Det är nåt speciellt att gå på stan på just lördagar, mysigt :) En långpromenad med Stina o Alfons i solen gav massa energi som
varade hela kvällen!

Förfest hos Åsa för att sedan vandra vidare till Buddys för att bowla. Var sjukt dålig, 50 poäng på en serie!? Måste varit min sämst serie någonsin! Hade väldigt kul ändå :) Kvällen slutade på Butlers där det var fullt drag, träffade massa trevligt folk. Bland annat några från jobbet/praktiken som trodde att jag var 28 år!? Haha! Även lite klasskamrater vilket fick mig att sakna klassen ännu mer..

Att gå hem tog en timme (brukar ta 10 min), det säger väl allt ;)

En toppenkväll med fina troll helt enkelt!


RSS 2.0