Sagt upp lägenheten

Idag har jag med blandade känslor sagt upp min lägenhet vilket innebär att min hyrestid slutat 31 Maj. Känns lite smått jobbigt att bara ha några månader kvar i min kära lägenhet men samtidigt känns det bra för i slutet på maj/ början på juni kommer jag vara färdigutbildad ekonom inom redovisning!!

Sommaren kommer troligen spenderas i Värnamo, frågan är dock vad jag ska göra av alla mina möbler och saker? Mamma har gjort om mitt rum till kontor/garderob/växthus..


Hallonmuffins

"Man tager vad man haver" som Cajsa Warg sa.

Ägg som gick ut i fredags, lite mjölk, crème fraîche, exakt 1 dl mjöl kvar i påsen, smör, bakpulver, vaniljsocker och frysta hallon.


Lyckad kväll!

Hade brudarna hos mig igår, drack vin och spelade kort. Härlig stämning och mycket skratt! Blev utgång på Butlers där det var väldigt mycket folk men jag och Josse konstaterade att vi knappt kände igen några..

Klänningen från Cubus blev en succé!

Gillar er tjejer <3

 


Ny favorit!

Proviva rabarber-jordgubb är min nya favorit på frukostbordet!


Fynd på rean!

Klänning från Cubus för 49 :-, halva reapriset. Har kollat på denna klänning sedan den kom i höstas men har inte tyckt den var värd 300 kr men nu slog jag till!

Jeans från Sisters för 300 kr, ordinarie pris 700 kr. Ser kanske inte så snygga ut på bilden men de var som gjorde för mig :)

Som ni kanske vet är jag lite beroende av att ha skärp till många klädesplagg. Vad tycker ni, snyggast med eller utan skärp??


Noomi Rapace

Var och såg Sherlock Holmes - A game of shadows igår.

Svenska Noomi Rapace gör sin första stora internationella roll som sidekick till det brittiska radarparet Holmes och Watson. Hon spelar Madam Simza, en romsk spådam som Holmes träffar i en nöjeslokal dit han tagit Watson på svensexa. Hon visar sig vara offer för Moriartys. En stor del av filmen tillbringar hon som kvinnligt balansinslag vars uppgift emellanåt blir att sitta tyst medan Holmes och Watson pratar. Den svenska accenten kommer fram tydligt när Noomi befinner sig i stressade eller farliga situationer.  Hennes rollfigur är dessvärre en smula blek då varken manus – eller regissören – tillät den Rapace att blomma ut mer. Men hon gör rollen bra och snygg är hon som spådam!


Plugg

Har varit riktigt duktiga idag, eller jag och Maria. Suttit i skolan och börjat på en inlämningsuppgift som inte ska vara klar förrens 23 mars. Men då den är på engelska och vi har massa att läsa i båda kurserna tänkte vi göra så mycket som möjligt i början. Har även investerat i ännu en bok idag, för "bara" 450 kr snygg är den iallafall ;)


Starbucks till Göteborg


Du har säkert sätt de kända kaffemuggarna på resor, film och tv. Imorgon kan du även se dem i Göteborg när Starbucks slår upp dörrarna på centralstationen. Det blir den andra i Sverige efter att kedjan öppnade på Arlanda under 2010. Besökare kan köpa 100% Fairtrade-certifierat kaffe, te och specialdrycker. Man kan även stanna förbi för frukost, smörgåsar och goda bakverk.

Vad tycker ni om att kedjan öppnar? Ser ni det som ett hot mot andra mindre aktörer eller är det positivt att Sverige hänger på vad som är populärt i övriga världen?

Jag tycker helt klart att det är positivt och roligt att de öppnar ett kafé till i Sverige. Ser inte det som ett hot mot konditorier men kanske mot Espresso House? Jag tänker lätt ta en fika på Starbuckus nästa gång jag är i Götet :)

Vila ger resultat!

Enbart 1 voltaren och ingen Alvedon idag, underbart att slippa svälja massa tabletter! Kände mig så pass bra att det fick bli några åk i pulkabacken :)


Lördag?

Stannade kvar i Trollis vilket känns som ett bra beslut nu. Har legat i soffan typ hela dagen, först Nyhetsmorgon sen filmen "Flickan som lekte med elden" och nu handboll Sverige-Polen. Ska ta mig ut från lägenheten en sväng ikväll och träffa Åsa och Josse :)

Frukt är grymt gott och bästa medicinen!


Nyårslöfte på prov

Dagens dom från läkaren blev bättre än förväntat men samtidigt inte bra. Har har olika infektioner som bygger på varandra vilket har resulterat i att jag aldrig blir frisk. För högt blodtryck och feber och en infektion i halsen blev diagnosen. Med detta bör jag ta det lugnt i helgen för att bli helt frisk och inte förvärra det hela. Mitt nyårslöfte är som sagt att lära mig säga nej vilket setts på prov nu. Är bjuden på inflyttningsfest hos Malin i Jönköping imorgon, vilket skulle vara riktigt roligt att åka på och träffa många från Värnamo. Även hälsa på söta Thess! Men i mitt tillstånd och efter att ha kollat med mamma (som oftast har rätt) så bör jag stanna i trollis...

Fåse om jag kan hålla mig ifrån att hoppa på tåget imorgon..


Kursstart!

Tillbaka i skolbänken och det kändes riktigt bra. Så roligt att läsa med massa folk från gamla klassen och ekonomerna :) Själva kursen tror jag kommer bli svår med engelsk litteratur och klurig inlämningsuppgift men vi ska klara det ihop!

Dagens lärdom är att gå aldrig och träna även om du TROR att du är frisk! Doktorn imorgon, känner på mig att det är det nåt allvarligt då min andning är riktigt ansträngd och febern kommer smygande...


Mia Skäringer

Äntligen har jag boken "Avig Maria" av Mia Skäringer i handen! Förväntningarna är höga då hennes förra bok var en succé i mina ögon.


Äntligen redo att träna!

Gjorde mitt första pass på Friskis idag efter halsont, feber och förkylning i flera veckor. Var en så skön känsla att känna att man orka ett helt pass! Dessutom var det ett nytt pass med massa bra musik vilket är oerhört viktigt för att kunna ge allt. Ska testa några fler nya pass denna veckan men ska försöka att inte träna för mycket så att jag inte blir sjuk igen..

Nu missade väl inte att det var tulpanernas dag i söndags? ;)




Crazy stupid love




Tog på mig uppdraget att fixa söndagsfilmen vilket inte var helt lätt, Elin hade ett kriterium att det skulle vara ett film med snyggingar så man får dregla lite. Jaha tänkte jag och googlade fram denna film! Blev ett mycket bra val även om jag inte läste vad den handlade om utan enbart kollade vilka skådespelare som var med och att framförallt Ryan Gosling hade en stor roll ;)

Namnet på filmen stämmer så bra överrens med hur den var, se den!!!

Uppdrag göra om Davids hall

River tapeter och fixa! Är inte lika lätt som jag trodde men rätt roligt :)


Årets skofynd!

I fredagskväll åkte vi ut till Överby för lite shopping. 20 min innan skoaffären Deichmann stängde hoppade vi in där. Fanns väldigt mycket skor på rean som var fina! Fick med mig två par hem :)

Ett par svarta som är lite glansiga med snöre och spetsig tå för 149 :- hade kostat 450 :-

Ett par höga svarta skor med tjock klack och rund tå för 50 :-, hade kostat 450 :-

2 par skor för 200 kr kallar jag fynd!


Skit tenta!

Tentan gick lite som förväntat men början på dagen var inte planerad. Försov mig till 08.40, tentan började 09.15. Kaos kan jag beskriva min morgon! Tentan var riktigt svår, kunde inte besvara allt men gjorde mitt bästa...

Ikväll är det tentafest med glitter som tema. Ska slänga på mig en paljettklänning och guldspray i håret tillsammans med min nya skor! Tror kvällen kommer bli toppen :)

Men först ska jag packa upp mina väskor och städa innan brudarna anländer!

Detta kortet på Stina få symbolisera min fredagskväll ;)

Puss


Instängd i min lägenhet.

Rubriken kanske låter värre än det är men att sitta att plugga hela dagen utan att ta ett steg utanför lägenheten är på gränsen till instängd. Hade ont i halsen i morse och snyter mig ständigt, 2 veckor idag sedan jag fick feber och halsont. Fortfarande inte frisk, kanske borde besöka doktorn? Men med min sjukhusskräck avstår jag nog till efter helgen iallafall..

Dagens kvällsmat blev en en räkmacka av färska räkor :)


Boom för alkoholfritt!

Lite glädjande information om Systembolaget, deras alkoholfria sortiment ökade med 26 % 2011! Kan inte säga annat än att jag har märkt av det, speciellt vin. I vår kommer det en hel del nyheter som jag ska testa :)


Seriösa övningsuppgifter?

Idag går plugget rätt bra, tror snön gav mig motivation!


Hej tentaångest!


8 jan

Så var första helgen i Januari 2012 över. Började helgen med fredagsmys hos Thess :) Steg upp tidigt på lördagen för att åka till Göteborg med Lina. Anlände redan kl 13 vilket betydde att en del tid tillbringades på Nordstan men köpte ingenting, lika bra det. Mötte upp Jenny, Elin och Robin för att fixa de sista presenterna, käka pizza (som jag inte ätit sen i somras) oj va gott det va! Hoppade på spårvagnen vid 20 till systrarna Bylunds 25-års fest/inflyttningfest. De hade fixat med plockmat och tårta o massa härliga människor. Blev helt lycklig inombords när jag fick krama om mina kära troll! Kvällen blev lyckad men dock ingen utgång för min del, fortfarande halvsjuk. Funderar på om jag har halsfluss :/

Kom hem ganska tidigt idag så hann åka ut till morfar med mamma, bakade våfflor och städade. Nu sitter jag och pluggar men det går sådär..

Har spelat det här låten för många gånger men visst är den bra? :)


Gina tricot - träningskläder




Kolla in kläderna här! De säljs bara i utvalda butiker.

http://www.ginatricot.com/se/sv/start

Vänskap

Överraskningen för Mickan igår blev två stora bakelse men det slutade med att vi fick dela på en! Mickans anklar är mycket knasiga, hon kan gå rak fram utan skor och bara ramla. Igår var en sådan dag, ena bakelsen hamnade på mattan. Skrattade en bra stund, ni ser ju själva hur det såg ut! Haha!

 

 

 


Överraskning

Åhh vad jag gillar att göra folk i min närhet glada! Idag lagade jag middag åt mor och far, är ändå trettondagsafton!?

Fläskfilé, potatisgratäng och god sallad med sås. Smålands delikatess, ostkaka till efterrätt :)

Ikväll ska jag överraska min bästa Mickan som behöver uppmuntras!


Sliten?

Att jag aldrig ska bli frisk och få min energi/kraft tillbaka. Idag känns det som jag har feber igen och förkylningen går åt fel håll :/

Försöker plugga men går inget vidare, sömn kanske är vad jag behöver och lära mig säga nej?

Molly håller mig sällskap :)

<3


Örongodis



Magisk låt som jag förhoppningsvis få höra live i Stockholm till sommaren :)

Från 18 minus och massa snö till 5 plus och regn

Sitter i skrivande stund hemma i Värnamo med Molly i knäet, helt slut. Vilken fantastisk resa det blev till Sälen! Ska skriva ett längre inlägg om resan inklusive massa bilder när jag hinner. Fortfarande halvsjuk, nyser och fryser. Tillbaka på jobbet imorgon, kommer bli tufft. Men ikväll ska jag äntligen få träffa fina Ulle som har varit i Schweiz sen i aug och pluggat, ska tillbaka dit imorgon. Rena turen att jag hinner träffa henne ikväll :)

Lite bilder från Nyårsafton :)


RSS 2.0