Morotsbröd

Ingredienser

50 gram jäst (1 paket)
5 dl ljummet vatten
4 dl rivna morötter
250 gram keso
2 tsk salt
4 dl grahamsmjöl
11 dl vetemjöl

Börja med att smula jästen i en bunke. Varm sedan upp 5 dl vatten i en kastrull, det ska vara fingervarmt. Häll vattnet över jästen, hellre lite för "kallt" än varmt så att inte jästen dör. Riv ca 4 morötter så att det blir 4 dl, rör ner det i jästen. Tillsätt keso och salt. Arbeta i mjölet, börja med grahamsmjölet. Sätt bunken nära spisen så att jäsningen få så mycket effekt som möjligt. Låt degen jästa ca 30 min. Slå på ugnen på 225 grader. Testa om degen har jäst klart genom att trycka på den med ett finger och se om degen åker upp igen, fattar ni!? Haha! Ta ut degen från bunken och arbeta med den på ett möjligt bakbord, tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela dagen i ca 20 bitar och fördela på två plåtar. Brödet ska jäsa ca 20 min på plåten innan de ska in i ugnen i 20 min. När du har tagit ut brödet kan du pensla det med vatten för att göra de mer saftigare och godare :)


Väldigt gott och enkelt!


Kommentarer
Postat av: Lina

Låter nice! Ska spara receptet och baka dina brödbullar någon dag!

2011-11-07 @ 16:32:04
URL: http://linafinas.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0