Franska Rivieran

Examensresa till Franska Rivieran och huvudorten Nice är bokat och klart. Den 9 juni lyfter planet, längtar!!! Att fattiga studenter skulle kunna åka till ett sånt lyxigt ställe trodde jag inte var möjligt med hittade bästa resan!

Franska Rivieran är Europas mest kända kustremsa och har otroligt mycket att erbjuda. Natursköna stränder, varmt klimat året om, lyxiga semesterorter, charmiga bergsbyar, många golfbanor, internationella kändisar och högklassiga muséer. Allt detta på bara hundra kilometer. Hur bra låter inte det!?! :D

Côte d'Azur är det franska namnet på franska Rivieran och betyder den azurblå kusten. Havet är nämligen skimrandeazurblått i den här delen av Medelhavet. Franska Rivieran sträcker sig inte längre än hundra kilometer, från Menton i öster till St Tropez i väster, men kusten består av en mängd orter med vitt skilda karaktärer.

Nice är franska Rivierans självklara huvudort och ligger vid änglarnas vik, Baie des Anges. Staden är med sina 400 000 invånare Frankrikes femte största stad.

Dessa bilder säger mer än 1000 ord. Vårt hotell, Nice, Cannes och St Tropez.


Kommentarer
Postat av: Lina

Åh, Christin. Så nice! Fantastiskt med Rivieran alltså! Har du ännu något att se fram emot! Puss från Hawaii! <3

2012-03-30 @ 12:17:32
URL: http://linafinas.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0