Rabarber- och jordgubbsmuffins

Rabarber- och jordgubbsmuffins

150 g smör eller margarin
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk stött kardemumma
1 tsk bakpulver
ca 1-2 rabarber beroende på storlek
1/2 msk potatismjöl
(1/2 dl mjölk)

Sätt ugnen på 200 grader

Vispa smör och socker poröst, det går enkelt med elvisp. Blanda i äggen ett i sänder.

Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver i en egen bunke. Blanda sedan ner det i smeten. Blanda ev i lite mjölk om smeten är tjock.

Skala och skär det mesta av rabarbern i cirka centimeterstora tärningar. Skaka dem i potatismjöl. Vänd ner rabarbern i muffins­smeten.

Fördela smeten i formarna med hjälp av ett par skedar. Fyll inte ända upp. Tryck ner några bitar av jorbgubbar på toppen av varje muffins. Grädda i cirka 15 minuter i 12 muffinsformar. Supergott!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0